• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. RTİB'den Rusya ve Türkiye'ye duyarlılık çağrısı
Gündem
Yayınlanma: 18 Ekim 2012 - 12:32

RTİB'den Rusya ve Türkiye'ye duyarlılık çağrısı

2 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
RTİB'den Rusya ve Türkiye'ye duyarlılık çağrısı
MOSKOVA (CİHAN)- Rus -Türk İşadamları Birliği (RTİB) Rusya ve Türkiye'den tüm kesimleri ikili ilişkilerin geleceği konusunda duyarlı olmaya çağırdı. Hafta sonunda 15. yılını kutlayan birliğin konu ile ilgili mesajı şu şekilde: Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Sayın Vladimir Putin'in de katkıları ile stratejik ortaklığa doğru ilerleyen ikili ilişkilerimiz, tüm Avrasya coğrafyasında istikrar ve güven ortamının garantisini oluşturmaktadır. Dünyanın kırılgan bölgelerinden Kafkaslar, Balkanlar, Orta Asya ve Karadeniz havzası bu işbirliği sayesinde güven ve huzur ortamında yasıyor.
Ekonomi, siyasi, kültür ve turizm alanlarında gelişen ilişkilerimiz başta iki ülke halklarının refahına hizmet etmekte. Rusya'da faaliyette bulunan 3 bine yakın Türk şirketi, 100 bine yakın Rusya vatandaşına istihdam sağlıyor. Rusya'da Türk iş dünyasının doğrudan yatırımları 10 milyar dolara ulaştı. Türk inşaat firmalarının Rusya'da tamamladığı projeler 35 milyar doları buldu. Halen 3,5 milyar doların üzerinde projelerin inşaatı sürüyor. Rus şirketlerin Türkiye'de yatırımları da hızla gelişiyor. Son günlerde Sberbank Türk Denizbank için 3,6 milyar dolar ödeme yaptı. 20 milyar dolarlık Rus yatırımı ilk nükleer santralimizin inşaatına başlamak için gün sayılıyor. Toplam ticaret hacmimiz 2012 yılı sonunda 35 milyar dolara ulaşacak. Türkiye'ye giden Rus turist sayısı 3,5 milyonu buldu. On binlerce vatandaşımız ortak evlilik gerçekleştirdi. İkili ilişkilerimiz sadece siyasi düzeyde değil, toplumun tüm kesimleri açısından gelişiyor. İki ülke liderlerinin belirlediği 100 milyar dolarlık hedef doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Yüzlerce yıllık tarihin tecrübeleri ile çok boyutlu olarak gelişen Rusya-Türkiye ilişkilerinin geleceğine olan inancımız tam. İki ülke liderlerinin de katkıları ile yaşanan son hadiselerin iki ülke kamuoylarının bazı kesimlerinde yol açtığı yanlış anlamaların kısa sürede dağılacağını ümit ediyoruz. Dışişleri Bakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu ve Rusya Dışişleri Bakanı Sayın Sergey Lavrov'un ikili ilişkilerin sağlam zeminler üzerinde ilerlediği yönündeki açıklamalarını bu bakımdan takdir ve memnuniyetle karşılıyoruz.
3 Aralık'ta Devlet Başkanı Putin'in çok sayıda bakanla birlikte
Türkiye'yegerçekleştireceği ziyaret, iki ülke arasında karşılıklı güven ortamının daha da kuvvetlenmesine katkı sağlayacak. Üst Düzey İşbirliği Konseyi üçüncü toplantısı vesilesi ile gerçekleşecek zirvede siyasilerimizin Suriye'de yaşanan insanlık dramına da bölge ülkeleri olarak siyasi bir çözüm bulmalarını diliyoruz. Savaşlar her zaman anaların ağlamasına ve çocukların da öksüz kalmasına neden oluyor. Rusya'da faaliyette bulunan iş adamları olarak akan kanın durdurulmasını ve ikili ilişkilerimizin de stratejik ortaklığa doğru taşınmasını arzu ediyoruz. Rusya ve Türkiye'nin el ele vermeleri durumunda bölgede üstesinden gelemeyecekleri çok az sorun vardır. Toplumun tüm kesimlerini gelecek nesiller için duyarlı olmaya ve sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyoruz. denildi.


CİHAN
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Seven gerçekten kıskanır mı? İlişkinizde kıskançlık yoksa bu sinyallere dikkat
Seven gerçekten kıskanır mı? İlişkinizde kıskançlık yoksa bu sinyallere dikkat
Milyonları ilgilendiren dev reform: Çalışanlara yeni dönem başlıyor! Mesai saatleri ve izin haklarında devrim gibi karar
Milyonları ilgilendiren dev reform: Çalışanlara yeni dönem başlıyor! Mesai saatleri ve izin haklarında devrim gibi karar
Dikkat testine meydan oku: Gizli hata seni bekliyor! 5 saniyede fark edenler dahiler kulübünde
Dikkat testine meydan oku: Gizli hata seni bekliyor! 5 saniyede fark edenler dahiler kulübünde
Meteoroloji'den iki uyarı birden: Hava durumu ters köşe yapacak! 81 ile hem yağış hem sıcaklık alarmı
Meteoroloji'den iki uyarı birden: Hava durumu ters köşe yapacak! 81 ile hem yağış hem sıcaklık alarmı
Son Haberler
Her haneye can suyu: Başvuran alıyor! Aile Bakanlığı'ndan her ay 6.454 TL destek
Her haneye can suyu: Başvuran alıyor! Aile Bakanlığı'ndan her ay...
Şehir efsanesi değil, gerçek: Şimdi tam zamanı! Ayda 6.470 TL’ye 2+1 daireler için dev kampanya başladı!
Şehir efsanesi değil, gerçek: Şimdi tam zamanı! Ayda 6.470 TL’ye...
Enerjide sürpriz gelişme: Kritik eşik aşıldı! Enerjiye Türkiye’den ezber bozan 30 milyar dolarlık rekor yatırım
Enerjide sürpriz gelişme: Kritik eşik aşıldı! Enerjiye Türkiye’den...
Transfer piyasasında deprem: Jose Mourinho düğmeye bastı! 50 milyon euroluk gol makinesi ile flaş anlaşma
Transfer piyasasında deprem: Jose Mourinho düğmeye bastı! 50 milyon...
Emekliye maddi destek yağmuru: Yeni dönem başlıyor! Tüm emeklilere 25 bin TL ek ödeme yolda!
Emekliye maddi destek yağmuru: Yeni dönem başlıyor! Tüm emeklilere...
Keçiörenli gençler umre için yarıştı
Keçiörenli gençler umre için yarıştı

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.