RTÜK'ten Fox TV ve Halk TV'ye ışık hızında ceza

Ana haber programı sırasında zamları protesto gösterisine çağırdığı için hakkında linç kampanyası başlatılan Gazeteci Fatih Portakal'ın programına RTÜK'ten ışık hazında ceza geldi.

26 Aralık 2018 Çarşamba 21:15
RTÜK'ten Fox TV ve Halk TV'ye ışık hızında ceza






RTÜK'ten Fox TV ve Halk TV'ye ışık hızında ceza

Fox TV'de Fatih Portakal'ın Ana Haber Bülteni ile Halk TV'de Uğur Dündar'ın Halk Arenası'na RTÜK'ten ceza geldi.

Gazeteci Fatih Portakal'ın, Fransa'daki Sarı Yelekliler'in gösterilerine polis müdahalesinin başladığı günlerde ekranlarda sarfettiği "Hadi bakalım barışçıl bir eylem için protesto edelim, zamları protesto edelim Doğal gaz zammını. Hadi bakalım. Yapalım. Yapabilecek miyiz?" sözleri yüzünden 3 kez program durdurma ve tavandan idari para cezası verildiği ifade edildi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Metin Akpınar ve Müjdat Gezen'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözleri nedeniyle Halk TV'ye, Fatih Portakal'ın "protesto" çağrısı için ise Fox TV'ye ceza verdi

RTÜK'ten FOX TV ve Halk TV'ye ceza geldi. FOX Ana Haber bülteni, Fatih Portakal'ın açıklamaları nedeniyle 3 gün, Halk TV'deki 'Halk Arenası' programı ise Metin Akpınar ve Müjdat Gezen'in sözleri nedeniyle 5 gün yayınlanmayacak.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, FOX TV ve Halk TV'ye yayın ve para cezası kesti. Verilen cezalara göre FOX Ana Haber'e 1 milyon TL ve 3 gün yayın yasağı, Halk TV'de yayınlanan Halk Arenası programına ise 80 bin TL ile 5 gün yayın yasağı getirildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.