Rum meclis başkanı, Türkiye'yi Avusturya büyükelçisine şikayet etti

18 Ekim 2012 Perşembe 12:55
Rum meclis başkanı, Türkiye'yi Avusturya büyükelçisine şikayet etti






LEFKOŞA (CİHAN)- Rum Meclis Başkanı Yannakis Omiru'nun, Avusturya'nın Güney Kıbrıs'taki Büyükelçisi Karl Müller'e Türkiye'yi şikayet ettiği bildirildi.

Rum Fileleftheros gazetesim,m haberinde, Omiru'nun Müller'e, Güney Kıbrıs'ın sözde Münhasır Ekonomik Bölgesi'ndeki enerji kaynaklarından istifade etmesi ve bu kaynaklarla ilgili araştırma yapması konusundaki Türk tehditlerini şikayet ettiğini yazdı.

Gazete, Omiru'nun Müller'e, Kıbrıs sorununda gelinen son aşamayla ilgili bilgilendirme de yaptığını kaydetti. Gazete devamla, Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas ile KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu arasında sürdürülmekte olan doğrudan müzakerelerin, Türk tarafının uzlaşmaz tutumu nedeniyle sekteye uğradığını iddia ettiğini aktardı.

Habere göre Omiru, Rum tarafının Kıbrıs sorununun uluslararası hukuk, BM kararları ve AB ilkeleri temelindeki çözümüne bağlı olduğunu da yineledi.

Gazeteye göre Müller de Güney Kıbrıs'ın başarılı bir şekilde yürüttüğü AB Dönem Başkanlığı'nı takdir ettiğini dile getirdi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.