Rusya'da ilk oyu Prohorov kullandı, Jirinovski kabinleri eleştirdi

04 Mart 2012 Pazar 12:06
Rusya'da ilk oyu Prohorov kullandı, Jirinovski kabinleri eleştirdi






MOSKOVA (CİHAN)- Rusya'da 4 Mart'ta gerçekleştirilen devlet başkanlığı seçimlerinde milyarder iş adamı Mihail Prohorov doğu Sibirya Krasnoyarsk bölgesinde sandığa giderek oyunu kullanan ilk başkan adayı oldu. Ulusalcı Liberal Demokrat Parti Başkanı Vladimir Jirinovski ise Moskova'da 914 nolu okulda 2589 nolu sandıkta oyunu kullandı. Seçim merkezlerine yerleştirilen kameraları inceleyen Jirinovski, dar kabinlerden şikayetçi oldu.

Seçimlerin adil olup olmayacağı ile ilgili basın mensuplarının sorusunu yanıtlayan Jirinovski, Biz elbette seçimlerin adil ve şeffaf olmasını bekliyoruz karşılığını verdi. Seçim merkezlerine yerleştirilen kameraları inceleyen Jirinovski, kabinlerin çok dar olmasından şikayetçi oldu. Bu gizli oy verme kabini değil... İçerde adamın ne yaptığını görüyorum. eleştirisi getiren Jirinovski, yarının ülke için çok daha iyi olması dileğinde bulundu.

Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in emri ile yarım milyar dolar harcama yapılarak seçim merkezlerine yerleştirilen 200 bin kamera ile internet üzerinden tüm sandıklar izlenebiliyor.

Sandığa giderek oyunu kullanan ilk başkan adayı olduğu için memnun olduğunu ifade eden Prohorov, Yeni Rusya'yı seçiyorum. Herşey yeni başlıyor değerlendirmesinde bulundu. Prohorov, akşam saatlerinde bir televizyon programına katılacağı için Rusya'nın merkezinde yer alan Krasnoyarsk bölgesinde oyunu kullanmayı tercih ettiğini söyledi.

Diğer başkan adaylarından Komunist Parti lideri Genadi Zyuganov oyunu Moskova'da 149 nolu sandıkta kullanırken, daha akıllı ve müreffeh bir Rusya temennisinde bulundu. Adaletli Rusya Partisi lideri Sergey Mironov da oyunu Moskova'da 78 nolu sandıkta kullandı.

Rusya Patriği Kirill oyunu başkent Moskova'da resmi rezidansına getirilen sandıkta kullandı. Seçim sonuçlarında ülkenin barış ve huzur ortamının devamını dileyen Kirill, Tanrı vatandaşlık görevini yerine getiren tüm Rusya halkını kutsasın dedi.

Ülke genelinde 109 milyon seçmen 96 bin seçim merkezinde beş başkan adayından birini tercih etmek için oylarını kullanıyor. İlk kez başkan 6 yıl için seçilecek. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.