Rutte: Patriotlar Ocak ayı sonuna kadar operasyonel olacak

13 Aralık 2012 Perşembe 17:39
Rutte: Patriotlar Ocak ayı sonuna kadar operasyonel olacak






BRÜKSEL (CİHAN)- Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Türkiye´ye göndermeyi hedefledikleri 2 adet Patriot bataryasının Ocak ayı sonuna kadar operasyonel olmasını beklediklerini ifade etti.

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen´le ortak basın toplantısı düzenleyen Rutte, Türkiye´ye Patriot gönderme kararının, ittifak dayanışmasının güçlü bir göstergesi olduğunu dile getirdi. Rutte, füzelerin nereye konuşlandırılacağı konusunda ABD, Almanya ve Türkiye ile istişareleri sürdürdüklerini ifade etti.

Anders Fogh Rasmussen ise Patriotların sadece savunma amaçlı olduğunu ve Türkiye´ye herhangi bir tehdidi caydırmak ve Türk halkı ve topraklarının korumak amaçlı konuşlandırılacağını ifade etti.

SURİYE KISA MENZİLLİ FÜZE KULLANDI

Rasmussen, bir soru üzerine Suriye rejiminin ülke içinde bu hafta Scud olduklarından şüphelenilen güdümsüz ve kısa menzilli füzeler kullandığını tespit ettiklerini ifade etti. NATO Genel Sekreteri Rasmussen, sivil halkın hayatını tehlikeye atan bu adımı kınadığını ifade etti. Rasmussen, Şam'daki rejim çökmek üzere. Bence bu sadece an meselesi. Rejimi, durumun farkına vararak şiddete son vermeye ve Suriye halkının meşru talepleri için yolu açmaya çağırıyorum. ifadelerini kullandı.

Suriye rejimi ise Scud tipi füze kullandıklarına yönelik iddiaları reddetti. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.