Sabancı Holding ile Ageas güçlerini Aksigorta'da birleştirdi

27 Temmuz 2011 Çarşamba 14:51
Sabancı Holding ile Ageas güçlerini Aksigorta'da birleştirdi






Sabancı Üst Yöneticisi (CEO) Zafer Kurtul, organik büyüme faaliyetlerinin yanında Ageas ile birlikte şirket alımı yaparak büyüme imkânlarını inceleyeceklerini vurguladı. Ageas CEO'su Bart De Smet, Türkiye gibi genç ve ileri bir piyasada var olmak önemli. Bu artılardan yararlanıp en iyi uygulamalarımızla Aksigorta'yı büyüteceğiz. dedi. Sabancı Holding, dünya devi Belçikalı Ageas ile Aksigorta'da hayata geçireceği ortaklık sürecinin yasal izinlerinin tamamladığını kamuoyuna açıkladı. Holdingin yüzde 31'lik hissesinin devri 28 Temmuz'da sona erecek. İki kurumun ortaklığının duyurulduğu basın toplantısına Sabancı Holding CEO'su Zafer Kurtul ve Ageas CEO'su Bart De Smet katıldı. Toplantıda söz alan Zafer Kurtul, Aksigorta'nın denk yönetimi için Ageas ile yaptıkları ortaklık anlaşmasına dair detayları aktardı.
Kurtul, ortaklıktan önce Aksigorta hisselerinin yüzde 62'sinin Sabancı Holding'in, kalan yüzde 38'in halka açık olduğunu kaydederek, yeni yapıda halka açık kısım değişmezken ana ortakların yüzde 31 Sabancı Holding, yüzde 31 Ageas şeklinde olduğunu belirtti. Kurtul sözlerine şöyle devam etti: Ageas, 710 milyon Amerikan Doları toplam şirket hisse değeri üzerinden Aksigorta'da sahip olduğumuz hisselerin yüzde 31'ini satın alacaktır. Ageas, Sabancı Holding'e yüzde 31 oranındaki hisse için 220 milyon Amerikan Doları ödeyecektir.
Bundan sonra Sabancı Holding ve Ageas Aksigorta'yı denk olarak kontrol edeceklerdir. Ageas'ın yatırım kararında Türkiye'nin geleceğine ve Sabancı Topluluğu'na duyulan güven çok önemlidir. Aksigorta'da Ageas ile ortaklığımızın ana hedefi Aksigorta'nın vizyonunu, gelecek hedeflerini birlikte hayata geçirmektir. Hedefimiz sektörün ilerlemesine katkıda bulunurken, hem piyasa payımızı hem de karlılığımızı daha da artırmaktır. Organik büyüme faaliyetlerimizin yanı sıra Ageas ile birlikte şirket alımı yaparak büyüme imkânlarını da inceleyeceğiz. Ageas CEO'su Bart de Smet de Sabancı Holding gibi güçlü bir ortağa sahip olmaktan mutluluk duyduklarını dile getirerek, bunu bir fırsat olarak gördüklerini belirtti. De Smet; Sabancı Holding ve Ageas, Aksigorta'yı hayat-dışı sigorta sektörünün önderi yapma konusunda ortak bir amacı paylaşmaktadır. Ageas olarak, hayat-dışı bankasürans alanındaki bilgi birikimimiz ve acente kanalı yönetmekteki tecrübelerimiz ile Aksigorta'ya katkıda bulunacağız. Sabancı Holding'i ortak ve rehber alarak Türk hayat-dışı piyasasına girmek bizim için bir ayrıcalık. Bir araya getireceğimiz yetkinliklerimiz ve başarılı ortaklıklarla dolu olan geçmişlerimizin, bize güçlü bir yapı edindireceğine inanıyorum. dedi. Gazetecilerin ilgiyle izlediği toplantıda Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grup Başkanı Haluk Dinçer, Ageas Avrupa CEO'su Steven Braekeveldt ile Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen de yer aldı. 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.