Sağlıklı anne ve bebekler için aile sempozyumu

18 Ekim 2012 Perşembe 13:51
Sağlıklı anne ve bebekler için aile sempozyumu






TRABZON (CİHAN)- Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, hayatın başlangıcının, anne ile bebeğin sağlığının korunması ve bebeklerin sağlıklı gelişmesine bağlı olduğunu belirtti.

Anne ve Bebek Sağlığı Vakfı tarafından düzenlenen 'Aile Sempozyumu', Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Anne ve Bebek Sağlığı Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Asiye Nuhoğlu, Trabzon Tabipler Odası Başkanı Prof. Dr. Yakup Arslan, doktorlar ve hemşireler katıldı.

Vali Recep Kızılcık, sempozyumun açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin anne ve bebek sağlığı konusunda dünya ülkeleri arasında ilk beşte yer aldığını söyledi. Hayatın başlangıcının anne ve bebeğin sağlığının korunması ve bebeklerin sağlıklı gelişmesine bağlı olduğunu ifade eden Kızılcık, Türkiye'nin hem akademik hem ekonomik hem de politik anlamda dünyada yükselen bir değer olarak gösteriliyor olmasının en önemli unsuru, genç ve eğitimli nüfusa sahip oluşudur. Bu nedenle hem devlet hem sivil toplum kuruluşları hem de siz sağlık çalışanları ve aileler olarak bu konuya daha çok önem vermemiz gerekiyor. dedi.

Son yıllarda sağlıkta yapılan dönüşüm ve yatırımlarla Trabzon'un da çok önemli kazanımlar elde ettiğini anlatan Kızılcık, şehrin bölgenin sağlık merkezi konumuna geldiğini kaydetti.

Kızılcık, bu durumun devam etmesi için de sürekli çalışmak, gelişmek ve yenilikleri takip etmek gerektiğini vurguladı. Koruyucu sağlık hizmetlerine öncelik verilmesi gerektiğini de ifade eden Vali Kızılcık, Yeni düzenleme ile Türkiye'de artık herkes aile hekimine sahiptir. Bu uygulamada amaç insanımızın hastalanmasını önlemektir. Bunun da ilk ayağı siz aile hekimlerisiniz. Bunun ikinci merhalesi olan tedavi hizmetlerinin verilmesi ve olumlu bir sonuca ulaşılması gelmektedir. şeklinde konuştu.

Anne ve Bebek Sağlığı Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Asiye Nuhoğlu da amaçlarının anne ve bebek sağlığını korumak, hayat kalitelerini yükseltmek olduğunu belirtti.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.