Şahmeran figürleri sanatseverlerin beğenisine sunuldu

21 Ekim 2012 Pazar 10:35
Şahmeran figürleri sanatseverlerin beğenisine sunuldu






İSTANBUL (CİHAN)- Anadolu efsanelerinden Şahmeran'ın figürleri, 'Düş Ya Da Gerçek Şah-ı Maran' adlı sergi ile Küçükçekmece Belediyesi Cennet Kültür ve Sanat Merkezi'nde görücüye çıktı.

Kadın başlı, yılan gövdeli Şahmeran'ın hallerini konu alan sergiyi Küçükçekmece Kaymakamı Orhan Öztürk ve Belediye Başkanı Aziz Yeniay, sanatçılarla birlikte açtı.

Küratörlüğünü Erkan Doğanay'ın yaptığı sergide besteci Gökhan Tanacı'ya ait müziklere de yer verildi. 'Düş Ya Da Gerçek Şah-ı Maran'da 30 sanatçının eserleri bulunuyor. Cam altı ve karışık teknikle ortaya koyulan eserler arasında ise Şahmeran heykelleri dikkat çekiyor.

Serginin tarihe dair birtakım ipuçları taşıdığına işaret eden Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Dünyanın pek çok yerinde halklar, kendilerine bir tarih ve efsane oluşturmak adına yarış içindeler. Çocuklarımız, sanal kahramanları çok iyi tanıyor ancak dünden bihaber yetişiyorlar. Bu anlamda serginin toplumun tamamına büyük yararları, katkıları olacaktır. dedi.

Halkı kültür ve sanatla buluşturmayı amaçladıklarını belirten Aziz Yeniay, Umut ediyorum 'Düşler Ya Da Gerçekler Şah-ı Maran'ı dolaşanlar burada yer alan eserlerden esinlenecek. Katiyetle yepyeni ufuklara yolculuk yapacaklar. ifadelerini kullandı.

Küçükçekmece Kaymakamı Orhan Öztürk ise kültüre ve sanata verdiği önemden dolayı Yeniay'a teşekkür ederken; bu tür faaliyetlerin yerel yönetimlere örnek oluşturması gerektiğini dile getirdi.

Şahmeran figürlerinin başka şehirlerde de ele alınmasını talep eden sanatçı Nevesel Aksoy da dünyanın 26 ülkesinden Şahmeran figürlü eserleri bir araya getirdiklerini aktardı. Aksoy, Şahmeran'a ilgi duyan tüm sanatseverleri sergiye davet etti.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.