Sakarya´da 750 kişi garantili istihdam kursu ile iş sahibi olacak

14 Aralık 2012 Cuma 15:44
Sakarya´da 750 kişi garantili istihdam kursu ile iş sahibi olacak






SAKARYA (CİHAN)- Sakarya´da İŞKUR ile Yazaki firması arasında imzalanan Meslek Edindirme ve Tecrübe Kazandırma Projesi kapsamında 750 kişi iş sahibi olacak.

Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Yazaki Otomotiv Yan Sanayi AŞ arasında Uzmanlaşmış Meslek Edindirme (UMEM) Projesi kapsamında 'kablo ağı bantlama elemanı' yetiştirilmesi amacıyla sözleşme imzalandı. Açılacak kurs sonunda çoğunluğu kadınlardan oluşan 750 kişinin istihdam edilmesi planlanıyor.

Yapılan sözleşme ile fabrikada, 20 gün süreli kurs programı düzenlenecek, daha sonra üç aylık işbaşı eğitim programı yoluyla işsizlerin meslek edinmeleri sağlanarak istihdamları yapılacak. Kursiyerlere, kurs programı süresince günde 20 TL kursiyer ücreti, işbaşı eğitim programı süresince de günlük 25 TL'den aylık 650 TL ödeme yapılacak. Ayrıca, eğitim programı süresince, kursiyerlerin iş kazası ve meslek hastalığına karşı sigortaları ile genel sağlık sigortası primleri de İŞKUR tarafından ödenecek.

Diğer taraftan, fabrika çalışanlarının yüzde 70´inin kadın olması ve kurs programına ağırlıklı olarak kadınların katılacak olması nedeniyle, kadın istihdamının desteklenmesi noktasında pozitif katkı sağlayacak.

Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Tekin Kaya, uygulanacak olan eğitim programının, işsizlikle mücadelede dezavantajlı gruplar arasında sayılan kadınların istihdam edilebilirliklerini artırmaya yönelik olması bakamından da önem taşıdığını belirtti.

Söz konusu kurs programı sonunda yapılacak sınavda başarılı olanlara kurs bitirme sertifikası verileceğini belirten Kaya, Sertifika almaya hak kazananlarının istihdamda kalıcı olmaları sağlanacaktır. Ayrıca, kurs programı, firmaya nitelikli işgücü ve sertifikalı eleman desteğinde bulunmanın yanı sıra, 42 aya kadar SGK Prim teşviki sağlamaktadır. diye konuştu.

Yazaki AŞ Genel Müdürü H.Sinan Kar ve Fabrika Müdürü S.Alper Yıldıztaş da İŞKUR Genel Müdürlüğü'ne projeye verdikleri destek için teşekkür etti.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.