Şam: Türkiye ile gerginlik istemiyoruz

17 Ekim 2012 Çarşamba 18:52
Şam: Türkiye ile gerginlik istemiyoruz






ŞAM (CİHAN)- Suriye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Cihad Makdisi, Türkiye ile gerginlik yaşamak istemediklerini söyledi. Makdisi, Türkiye ile eskiden olduğu gibi stratejik ilişki kurmak istediklerini ifade etti.

Kurban Bayramı'nda ülkede ateşkes ilan edilmesi konusunda BBC Arapça kanalına açıklamada bulanan Cihad Makdisi, yönetimin bir kaç defa anlaşmalara bağlı kaldığını iddia ederek, ateşkesi çiğneyen tarafın muhalifler olduğunu savundu.
Türkiye ile en iyi ilişkileri kurmak istiyoruz diyen Sözcü, Bu ilişkileri sekteye uğratan Suriye değil Türk hükümetidir. Bizim şu anki sorunumuz Türk halkı ile değil, Türk hükümetiyle. ifadelerini kullandı.
Makdisi,Gerginlik Suriye'den kaynaklanmıyor. Muhalifleri kim misafir ediyor? Muhaliflerin toplantılarına izin vererek, Suriye hükümeti ile diyalog kurmamasını sağlayan kim? Gerginlik tek bir taraftan kaynaklanıyor. Gerginliğin giderilmesi için iki tarafa iş düşüyor. Biz, Türkiye ile en iyi ilişkileri kurmak ve eski stratejik ilişkilerin kurulmasını istiyoruz. Maalesef Türk hükümeti ikili ilişkileri baltaladı. Suriye ile iyi ilişki kurmak istemiyorlar. Başka ajandaları var. Buna rağmen, biz gerginlik istemiyoruz. iddiasında bulundu.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.