Samsun Fikir Akademisi üyeleri, Canik Başarı Üniversitesi'ni konuk etti

14 Aralık 2012 Cuma 13:06
Samsun Fikir Akademisi üyeleri, Canik Başarı Üniversitesi'ni konuk etti






SAMSUN (CİHAN)- Samsun´un gelişimine katkı sunmak için gönüllü bir grup iş adamı tarafından kurulan Fikir Akademisi Grubu´nun bu haftaki konuğu Canik Başarı Üniversitesi yönetimi oldu.

Her Cuma sabahı Sevgi Kafe´de toplanan ve 20 kişiden oluşan grup üyeleri, 'Bir konu bir konuk' adı altında fikir alışverişinde bulunuyor. Grup, bu hafta Karadeniz Bölgesi´nin ilk vakıf üniversitesi özelliğine sahip Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir ve aynı üniversitede öğretim üyesi bal uzmanı Prof. Dr. Kamaruddin Yusoff'u konuk etti.

Üniversitenin kuruluş hikâyesi ve ileriye dönük projelerini iş adamlarıyla paylaşan Rektör Prof. Dr. Yunus Bekdemir, özellikle bal konusunda Türkiye´yi de aşacak çalışmalara imza atacaklarını söyledi. Balın şifalı olduğunun Kur´an-ı Kerim´de anlatıldığını hatırlatan Bekdemir, Malezyalı Müslüman Prof. Dr. Kamaruddin Yusoff haricinde dünyada bu konuları araştıran ve söz sahibi olan Müslüman bilim adamının olmamasının büyük bir eksiklik olduğunu kaydetti. Dünyada bal üzerine söz sahibi ikinci bilim adamı olan ve makaleleri ünlü dergilerde yayınlanan Prof. Dr. Yusoff´un çalışmak için kendilerini seçmiş olmasının hem Samsun hem de Türkiye için büyük bir kazanım olduğunu söyledi.

Türkiye´nin bal üretiminde dünyada ikinci sırada geldiğini ve çok kaliteli ballar üretildiğini vurgulayan Canik Başarı Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kamaruddin Yusoff ise yaklaşık bir ay sonra üniversitede faaliyete geçecek modern laboratuvarda balın sertifikalandırılması konusunda geniş ölçekli bir çalışma yapacaklarını ve bunu da dünya ile paylaşacaklarını kaydetti. Yusoff´un balın nasıl tüketilmesi konusunda anlattıklarını büyük bir dikkatle dinleyen Samsunlu iş adamları ise dünyaca tanınan bir bilim adamının Samsun´da bulunmasından memnun olduklarını söyledi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.