Sanatçılardan Fazıl Say için destek gecesi

17 Ekim 2012 Çarşamba 08:01
Sanatçılardan Fazıl Say için destek gecesi







Sanatçılar, yarın hakim karşısına çıkacak olan Fazıl Say için Beyoğlu Ses Tiyatrosu'nda bir araya geldi. Nazım Hikmet Kültür Merkezi tarafından düzenlenen Fazıl Say için söylüyoruz, sesimiz seninledir adlı etkinliğe Fazıl Say'ın babası Ahmet Say, Tarık Akan, Yavuz Top, Orhan Aydın, Genco Erkal, Nejat Yavaşoğulları ile müzik, tiyatro, edebiyat dünyasından isimler katıldı. Yoğun katılımın olduğu gecede sanatçılar tarafından bir müzik dinletisi gerçekleştirildi.

Fazıl Say'ın katılmadığı etkinlikte kendisini babası Ahmet Say temsil etti. Girişte basın mensuplarının sorularını cevaplayan baba Ahmet Say, Türkiye aydınlarına yakışan sanatsal bir etkinlik. Fazıl bir teşekkür mesajı yolladı. İlgili arkadaşlara verdim. Babası olarak Fazıl'ı övmem çok yersiz. Tabi ki tarafım, tabi ki överim ve severim, söyleyeceğim bu kadar dedi. Ahmet Say, mesajın içeriği ve süreçle ilgili olarak, Kısa bir mesaj. Çok uzun ve siyasi değil. Ama üzgün çocuk. Taraf olduğum için bana düşmez. Başkaları cevaplasın dedi.

Gecede bir konuşma yapan Genco Erkal ise, Say, mesajında özetle şunları söyledi: Sevgili dostlar sevgili sanatçı meslektaşlarım. Bu akşam katılımınızla bana destek olduğunuz için ne kadar teşekkür etsem azdır. Bu akşam beni temsilen babam Ahmet Say, tüm ailem ve tüm beraber çalıştığım dostlarım sizinle beraber. İnanın sanatınızı bu akşam benim için icra edeceğiniz için öyle gururlandım ki kelimelerle anlatılamaz. Artık ülkemizde öyle haksızlıklar yaşanmakta ki çoğumuz hangi birine nasıl yardım edebileceğimizi düşünmekten yorulur hale geldik. Pek çok aydın dostumuz, gazeteciler şu an bilinmeyen, anlaşılamayan sebeplerden ötürü hapistedir. Bu öyle bir çağ ki tarif edemiyorum. İnanın bana en çok Nazi Almanya'sını hatırlatıyor diye konuştu.

Fazıl Say, Ömer Hayyam'a ait 'Irmaklarından şaraplar akacak diyorsun Cennet-i alâ meyhane midir? 'Her mümin'e iki huri' diyorsun Cennet-i alâ k...... midir?' adlı dörtlüğünü Tweet attığı için Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama suçundan hakkında 9 aydan 1.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.