Sarıkamış, 98 yıl önce bağrına bastığı Mehmetçiğin torunlarını ağırlayacak

16 Aralık 2012 Pazar 09:30
Sarıkamış, 98 yıl önce bağrına bastığı Mehmetçiğin torunlarını ağırlayacak






KARS (CİHAN)- Sarıkamışlılar, bundan 98 yıl önce 1915'te bu topraklar için kar, kış, ayaz demeden, emre itaat edip yollara düşen, bu toprakların bağrına bastığı Mehmetçiklerin torunlarına sofralarında yer verecek, evlerinde misafir edecek.

Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Sarıkamış Şehitlerini anma programında bu yıl ilklerin yaşanacağını söyledi. Ermiş, bu ilklerden birinin, 98 yıl önce bu topraklar için yurdun dört bir tarafından yola çıkan ve kar ile toprağın bağrına bastığı Mehmetçiğin torunlarının, Sarıkamışlıların evlerine misafir olmaları olduğunu söyledi. Ermiş, Sarıkamışlılar, Mehmetçiğin torunlarını evlerinde bağırlarına basarak misafir edecek. Bu rakam, şu an yaklaşık 250´dir. dedi.

Kaymakam Ermiş, Sarıkamış Harekâtı'nın 98. yıl dönümü anma etkinliklerinin, `Türkiye Şehitleriyle Yürüyor´ adı altında, 2013´ün 3-6 Ocak tarihleri arasında gerçekleşeceğini, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın bu yıl düzenlenecek anma programına ciddi katkı sunacağını ifade etti. Kaymakam Ermiş, 81 ilden 10 bin misafiri Sarıkamış´ta ağırlayacaklarını vurguladı.

KONAKLAMA DÂHİL HER TÜRLÜ AYRINTI DÜŞÜNÜLDÜ

Sarıkamış Kaymakamı Ermiş, anma programı için konaklama dahil her türlü ayrıntının düşünüldüğünü ve çalışmaların hızla devam ettiğini söyledi.

Sarıkamış´ın, son yıllarda yapmış olduğu atılımla tanınırlığını artırdığını ve bunun yatırıma ciddi katkı sunduğunu hatırlatan Kaymakam Ermiş, Turizm teşvikleri kapsamında geçen yıl ilçemde 3 tane otel yapıldı. Yatak kapasitemiz 400 arttı. Daha önce 750 olan yatak kapasitemiz bin 200'lerin üzerine çıktı. Bunlar 5 yıldızlı ve 3 yıldızlı oteller. Kamu misafirhanelerini de saydığınız zaman bu rakam 2 binleri buluyor ve bu rakam sadece Sarıkamış´ta. Kars da bu işin içerisinde ve günübirlik gidip gelecekleri de düşündüğünüz zaman bu rakamlar rahatlıkla kaldırılabilecektir. Yani konaklama konusunda bir sıkıntı olmaması için gerekenler düşünülmüştür. dedi.


CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.