Sarıyer'de banka soyguncusu polis çıktı

Sarıyer’de 2 ay içinde 2 bankayı soyan şahıs aynı ilçenin Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü’ndeki polis memuru çıktı

16 Ağustos 2014 Cumartesi 07:19
Sarıyer'de banka soyguncusu polis çıktı






Sarıyer'de banka soyguncusu polis çıktı

İstanbuy Sarıyer'de son iki ayda iki ayrı bankayı soyan kişinin yine ilçede görevli polis memuru olduğu ortaya çıktı.

Sarıyer'e bağlı Zekeriyaköy’de 6 Mayıs günü saat 17:20 sıralarında meydana gelen olayda, banka şubesinin kapanmasına yakın saatte içeriye giren silahlı ve kar maskeli soyguncu bankadan 40 bin TL para alarak kayıplara karıştı. Kaçan soyguncu, polisin helikopterli takibi sonucu aldığı paranın bir kısmını ormanlık alanda düşürdü. Bir süre sonra soyguncu kayıplara karıştı. Banka soygunu ile ilgili polis çok yönlü çalışma başlattı. Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından soruşturma başlatılırken, yaklaşık 2 ay sonra Tarabya’da bulunan bir banka şubesi aynı yöntemle soyuldu.

EKİPLER İKİ SAATTE YAKALADI

Tarabya’da bankaya giren kimliği belirsiz silahlı soyguncu, bankadan 300 bin TL para alarak kaçtı. Olayın ardından polis geniş çaplı çalışma başlattı. Soyguncunun bir kişi olduğunu belirleyen polis soyguncunun kaçış istikametinden yola çıkarak 2 saatte şüpheliyi yakaladı.

Gasp Büro Amirliği ekipleri tarafından yakalanan şüphelinin kimliği polisleri şaşırttı. Soyguncu  polis memuru O.T. çıktı. Önleyici  Hizmetler Şube Müdürlüğü’nde görevli olduğu belirlenen O.T.’nin Zekeriyaköy’deki banka soygunun faili de olduğu belirlendi. Sarıyer’de görevli olduğu belirlenen polis memuru ifadesinde, maddi sıkıntı yaşadığını, borçlandığını ve soygunları borcunu ödemek için yaptığını söyledi.

Polis evindeki polise zimmet tutuklaması

İstanbul’da bir başka olayda bir polis memurunun tutuklandığı ortaya çıktı. Polis evinde çalışan polis memuru T.E.’nin zimmetine haksız para geçirdiği ihbarı üzerine savcılık soruşturma başlattı. Ankara’dan gönderilen müfettişlerin de yaptığı incelemede T.E.’nin kendi adına haksız kazanç sağladığı tespit edildi. Soruşturma kapsamında T.E. tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.