Şehit eşi: Eşimi, Peygamberim kucaklayacak

16 Ekim 2012 Salı 20:48
Şehit eşi: Eşimi, Peygamberim kucaklayacak






BURSA (CİHAN)- Sayın Abonemiz;

Daha önce servis ettiğimiz Şehit eşi: Eşimi, Peygamberim kucaklayacak başlıklı haberde geçen mısraların, sehven İstiklal Marşı'nda geçtiği belirtilmiştir. Doğrusu Mehmet Akif Ersoy'un 'Çanakkale Şehitlerine' şiiri olacaktır. Haberimizi düzenleyerek yeniden yayınlıyoruz.


Hakkâri'nin Çukurca ilçesinde teröristlerle girilen çatışmada şehit düşen Üsteğmen Aykut Köroğlu'nun eşi Selay Köroğlu, cenaze namazı öncesinde yanına taziye için gelenlere Mehmet Akif Ersoy'un Çanakkale Şehitlerine şiirinde yer alan, 'Ey şehit oğlu şehit oğlu şehit, isteme benden makber/ Sana ağuşunu açmış duruyor Peygamber' bölümünü okuduktan sonra, 'Benim eşimi Peygamberim kucaklayacak.' dedi.

Şehit üsteğmen için ikindi namazını müteakip Ulucami'de cenaze namazı kılındı. Namaza Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Vali Şahabettin Harput, Gölcük Donanma Komutanı Oramiral Nusret Güner, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, milletvekilleri, şehidin annesi Nurdan Köroğlu, babası Turhan Köroğlu, eşi Selay Köroğlu, 6 aylık kızları Neda Köroğlu, kız kardeşi Nadan ile yakınları ve kalabalık bir grup katıldı.

Namaz öncesinde oldukça perişan görünen ve sürekli ağlayan aile üyelerini bayan rütbeli askerler teskin etmeye çalıştı.

Şehidin eşi Selay Köroğlu ise başsağlığı için gelen komutanlara tepki gösterdi. 'Benim can kuşumu neden getirmediniz? O gelmedi siz neden geldiniz? Bir gelmiş karşımda dikiliyor.' diyen acılı eş, Mehmet Akif Ersoy'un Çanakkale Şehitleri'ne şiirinde yer alan, 'Ey şehit oğlu şehit oğlu şehit, isteme benden makber/ Sana ağuşunu açmış duruyor Peygamber' bölümünü okuduktan sonra, 'Benim eşimi Peygamberim kucaklayacak.' ifadesini kullandı.

Kızını kucağına alıp tabuta sarılan acılı eş, Ben sana doyamadım, neden bizi bıraktın gittin. diyerek ağladı. Şehidin annesi ve diğer yakınları da uzun süre gözyaşı döktü.

Bursa Müftüsü Mahmut Gündüz tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından şehidin naaşı bir süre omuzlarda taşındı. Daha sonra top arabasına konulan naaş toprağa verilmek üzere Pınarbaşı Şehitliği'ne uğurlandı.

Namaza katılan vatandaşlar şehidin taşınmamı esnasında 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' şeklinde slogan attı.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.