Şehit polis memuru Şerife Özden 6 aylık hamileydi

Mardin'in Midyat ilçesinde bugün düzenlenen bombalı saldırıda şehit düşen kadın polis memuru Şerife Özden Kalmış'ın 6 aylık hamile olduğu açıklandı.

08 Haziran 2016 Çarşamba 19:36
Şehit polis memuru Şerife Özden 6 aylık hamileydi






Şehit polis memuru Şerife Özden 6 aylık hamileydi


Terör örgütü PKK'nın Midyat'ta düzenlediği katliam saldırısında şehit düşen kadın polis memuru Şerife Özden Kalmış'ın 6 aylık hamile olduğu açıklandı. Daha önce 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrunisa Gül'ün de korumalığını yapan Şerife Özden Kalmış'ın acı haberi Bolu'da yaşayan ailesine ulaştı.

Mardin'in Midyat İlçesi'nde Emniyet Müdürlüğü'ne bombalı araçla yapılan terör saldırısında şehit olan polis memuru 31 yaşındaki Şerife Özden Kalmış'ın, 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün yakın koruması olarak görev yaptığı, yaklaşık 2 yıl önce Şark görevi için Midyat'a atandığı öğrenildi.

Kastamonu'nun Araç İlçesi Sarpın Köyü nüfusuna kayıtlı Şerife Özden Kalmış'ın, Bolu'da yaşayan babası emekli bankacı İbrahim Sütçü'ye kızının şehit olduğu haberini emniyet yetkilileri verdi. Şehidin Beşkavaklar Mahallesi'ndeki baba evine ve çevredeki evlere bayraklar asıldı.

Annesi bir süre önce kanserden vefat eden polis Şerife Özden Kalmış'ın, ağabeyi İsmail Sütçü, gazetecilere yaptığı açıklamada teröre lanet yağdırdı. Kardeşinin bir yıl önce kendisi gibi polis olan Hüseyin Kalmış ile evlendiğini ve aynı yerde görev yaptıklarını anlatan İsmail Sütçü, şunları söyledi:

"Her gün bir ocak sönüyor. Artık bıktık. Uzun süredir sadece telefonla görüşebiliyorduk. Midyat’a gidip gelemiyorduk. 2 yıldır oradaydı. Bundan önce Sayın Abdullah Gül’ün koruma ekibinde görev yapıyordu. Daha sonra şark görevi olarak Midyat’a gönderildi. Eşi de orada polis. İkisi de aynı yerde görev yapıyor. Henüz çocukları yoktu. Yeni evlendiler."

ALTI AYLIK HAMİLEYDİ

Ağabey İsmail Sütçü, kardeşini memleketleri Kastamonu’nun Araç İlçesi'nde toprağa vereceklerini söylerken, Araç İlçesi'nde amcasının evine de taziye çadırı kuruldu.

Bu arada taziye evini ziyaret eden Araç Belediye Başkanı Mustafa Ayanoğlu, şehidin yakınlarına başsağlığı diledi. Başkan Ayanoğlu, şehit Şerife Özden Kalmış'ın 6 aylık hamile olduğunu öğrendiklerini söyledi.
Şehit polis Şerife Özden Kalmış'ın yarın Araç'ta düzenlenecek törenin ardından ilçeye bağlı Sarpın Köyü'nde toprağa verileceği belirtildi.

VALİ ZİYARET ETTİ

Bolu Valisi Aydın Baruş ve İl Emniyet Müdürü Mustafa Kızılkaya, şehit polis Şerife Özden Kalmış'ın baba evine taziye ziyaretinde bulundu. Vali Baruş, şehidin babası İbrahim Sütçü ve diğer yakınlarına başsağlığı diledi. Yaklaşık 20 dakika evde kalan Vali Baruş, Şerife Özden Kalmış'ın, Midyat'ta kalleş bombalı saldırı sonucu şehit olduğunu belirterek, "Ailesine başsağlığı diliyoruz. Allah mekanını cennet etsin. Şehitlerimizin fedakarlığı sayesinde inşallah bu terör belasını aşacağız. Ben şehidin geri kalan yakınlarına ve tüm milletimize başsağlığı diliyorum" diye konuştu.
Kızını kaybetmenin acısını yaşayan İbrahim Sütçü, sağlık görevlisi eşliğinde, yakınlarıyla cenaze töreni için Kastamonu'ya gitmek üzere araçla yola çıktı.

İKİNCİ ŞEHİT KADIN POLİSİN KİMLİĞİ DE BELLİ OLDU

Mardin'in Midyat İlçesi'nde şehit olan kadın polis memurlarının kimlikleri belli oldu. Saldırıda olay yerinde şehit olan polis memuru Nefize Özsoy'un ardından hastanede şehit olan polis memurunun da Şerife Özden Kalmış olduğu belirlendi.
Şehitlerden Nefize Özsoy'un Edirne nüfusuna kayıtlı olduğu ve Midyat'ta geçen yıl polis servis aracına yönelik düzenlenen saldırıda yaralanan polis memuru olan eşi Cumhur Özsoy'un da Kırklareli Emniyet Müdürlüğü'nde görev yaptığı belirtildi.
Bugünkü saldırıda şehit olan Nefize Özsoy'un da eşinin yanına tayin beklediği öğrenildi. Saldırıda şehit olan polis memuru Şerife Özden Kalmış'ın da Kastamonu nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.
 
Son Güncelleme: 08.06.2016 20:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.