Selimiye Mahallesi de meydana kavuşuyor

13 Aralık 2012 Perşembe 17:39
Selimiye Mahallesi de meydana kavuşuyor






BURSA (CİHAN)- Bursa'da, yoğun yapılaşma nedeniyle park ve sosyal donatı alanlarından yoksun olan Selimiye Mahallesi´ne meydan kazandırmak için başlatılan çalışmalar sürüyor. Bu amaçla Selimiye Camii´nin önünde bulunan binayı kamulaştıran Bursa Büyükşehir Belediyesi, söz konusu binanın yıkım çalışmalarına başladı.

Yıkım çalışmalarını yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, özellikle yapılaşmanın yoğun olduğu kent merkezinde hizmet üretmenin kolay olmadığını, her çalışmanın kamulaştırmadan geçtiğini söyledi.

Selimiye Mahallesi´nin de Altıparmak bölgesindeki en eski mahallelerden biri olduğunu hatırlatan Altepe, Ancak mahalle ağırlıklı olarak konut ve yollardan ibaret kalmış. Park, yeşil alan gibi sosyal donatı alanları maalesef yok. Bunun için planlarda açık otopark ve olarak görülen alana yapılan binayı kaldırıyoruz. Böylelikle yıllar sonda planlar hayata geçerken, mahalle de yeni sosyal donatı alanına kavuşacak. Ayrıca tarihi caminin önüne yapılacak çevre düzenlemesi ve rekreasyon çalışmalarıyla bölge daha da değer kazanacak. dedi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.