Şemikler'e 1,7 milyon lıralık alt geçit yapılacak

12 Aralık 2012 Çarşamba 16:11
Şemikler'e 1,7 milyon lıralık alt geçit yapılacak






İZMİR (CİHAN)- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu´nun talimatıyla Şemikler´de proje çalışmalarına başlanan yaya alt geçidinin yapım ihalesi de sonuçlandı. Geçit, 1,7 milyon liraya mal olacak.

Büyükşehir Belediyesi, Şemikler´de kapatılan hemzemin geçidin yerine yapacağı yaya alt geçidi için yapım ihalesi sürecini tamamladı. Belediye, 8 Kasım 2012'deki ihaleyi kazanan firmayla sözleşme imzaladı. Mahalle halkının ulaşımını büyük ölçüde rahatlatacak ve merkezin daha da hareketlenmesini sağlayacak çalışmalar, 1 milyon 698 bin 750 lira ihale bedeliyle tamamlanacak. Geçen nisan ayında Başkan Kocaoğlu, Şemikler sakinleriyle yol probleminin çözümü konusunda fikir alışverişinde bulunmuştu. Esnaf, muhtar, dernek temsilcileri gibi her kesimden vatandaşın katıldığı toplantının ardından Şemikler´e yaya alt geçidi yapılması konusunda görüş birliğine varılmıştı.

Mahallelinin taleplerine göre hazırlanan proje şöyle: Erdoğan Akaya Sokağı, Merkez Camisi ve pazaryerinin önünden geçen 6418 Sokak´a bağlayacak şekilde yaya alt geçidi yapılacak. Yaklaşık 5 metre zemin altından yapılması öngörülen alt geçidin genişliği 6 metre olacak. Alt geçit için 40 metrelik tünel yapılması öngörülen projede, kullanım başladıktan sonra ileride gelen talepler doğrultusunda araba geçişine uygun değişiklikler de yapılabilecek. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.