Sendika yöneticileri ile sivil grup arasında yumruklar havada uçuştu

22 Ağustos 2011 Pazartesi 15:46
Sendika yöneticileri ile sivil grup arasında yumruklar havada uçuştu






Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde AK Parti eski Milletvekili Fazlı Erdoğan'ın Büyük Anadolu Otel'de geçtiğimiz cuma akşamı verdiği iftar yemeği çıkışı Kdz. Ereğli Belediye Başkanı ile Türk Metal Sendikası'na üye Erdemir işçileri arasında yaşanan sözlü ve fiili kavganın ardından ilçede gerginlik tırmanmaya devam ediyor. Sendika önüne siyah çelenk bırakmak isteyen grup ile sendikalılar arasında başlayan tartışma kısa süre sonra yumruklu kavgaya dönüştü.
Kdz. Ereğli Belediyesi önünde Sivil Toplum Kuruluşları ve vatandaşların katılımı ile toplanan yaklaşık 2 yüz 50 kişilik kalabalık, belediye binası önünde Belediye Başkanına destek veren açıklamalarda bulundu. Açıklamaları ise bir dönem Kdz. Ereğli Meydan Grubunun Başkanlığını yapan Sertan Kuzu gerçekleştirdi. Kuzu açıklamasında yapılan saldırının Belediye Başkanına değil Ereğli halkına yapıldığını ve bu saldırı yapanların en kısa sürede cezalandırılmasını istedi. Açıklamanın ardından sloganlar atan grup, Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ı Belediye Binası önüne çağırdı.
Yapılan çağrı sonrasında belediye binası önüne gelen Başkan Halil Posbıyık, kalabalığa hitaben yaptığı konuşmasında, Erdemir ve Türk Metal Sendikası'nı eleştirdi. Yapılan bu saldırıların ve yıldırma politikalarının kendisini yıldırmayacağını dile getiren Başkan Posbıyık, Çete olarak adlandırdığı kişilerin peşinde olduğunu ve gereken ne ise yağacağının altını çizdi. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, konuşmasının sonunda kalabalıktan olaysız şekilde dağılmasını istedi.
Açılamanın ardından Ereğli Belediye Başkanını destekleyen 35 kişilik bir grup, Belediye binası önünden yaklaşık 8 yüz metre yürüdükten sonra Sendika binası önüne gelerek bina önüne siyah çelenk bırakmak istedi. Sendikada toplantı halinde oldukları iddia edilen sendika yöneticileri ellerinde siyah çelenk olan gruba müdahale etmek istedi. Çelengi koymalarına izin vermeyen Sendika işçilerinin çelengi grubun üstüne doğru atması gerginliği daha da arttırdı. Arabaların üzerine çıkan taraflar arasındaki sözlü sataşmalarla başlayan tartışma kısa sürede yumruklu kavgaya döndü. Arabaların üzerinde başlayan kavga daha sonra meydan kavgasına dönüştü.

"ARAYA GİRMEK İSTEYENLER DE YUMRUK YEDİ"
Yaşanan tartışmanın kavgaya dönmesi sonrasında kalabalık içerisinden bazıları kavgayı engellemek istedi. Ancak bu hamleleri sonrasında aldıkları yumruk darbeleri ile yere düştü. Olayların büyümesinin ardından Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş, Sendika binası önünden sendika yöneticilerine 'Geri Gelin' çağrısı yaptı. Ancak yöneticiler bu çağrıya kulak asmadı. Yaşanan arbedeye Polis biber gazı ile müdahale etti.
Sendika yöneticilerinin binaya alınması ve diğer grubun da dağılmasının ardından ortalık sakinleşti. Olayla ilgili olarak gözaltına alınan olup olmadığı konusunda herhangi bir açıklamada bulunulmadı.  
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.