Seri katil zanlısına üç defa ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi

16 Ekim 2012 Salı 20:49
Seri katil zanlısına üç defa ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi






İZMİR (CİHAN)- İzmir'de üç kişiyi öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Hamdi Ayri hakkında, üç defa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Balçova ilçesinde 24 Nisan 2010 Cumartesi gecesi banka çalışanı Esra Yaşar, ertesi gece üniversite öğrencisi Ayşe Selen Ayla, pazartesi gecesi de Konak ilçesi Fevzipaşa Bulvarı'nda Azra takma adını kullanan travesti Mustafa Has, tabancayla başlarından vurularak öldürülmüş, cep telefonları ve çantaları çalınmıştı. Muğla'nın Bodrum ilçesinde yakalanan zanlı Ayri İzmir'e getirilmiş ve tutuklanmıştı. İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın görülmesine devam edildi. Duruşmaya tutuklu sanık Ayri, öldürülen Ayla, Yaşar ve Has'ın yakınlarıyla tarafların avukatları katıldı. Savcı İbrahim Engin, beş sayfalık mütaala sundu. Mahkeme heyeti, sanık Ayri'ye bir diyeceği olup olmadığını sordu. Ayri de bir diyeceği bulunmadığını söyledi. Savcı ise üç kişiyi kasten öldürmekten üç defa ağırlaştırılmış müebbet, silahla yağma suçundan 45 yıl ve ruhsatsız silah kullanmaktan 1 yıl hapis cezası talep etti. Duruşma, karar için 14 Aralık 2012'ye ertelendi.

Bu arada Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve çocuklarını kaybeden aileler, davadan önce adliye önünde basın açıklaması yaptı. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.