`Sevgi, kardeşlikle gönlümüzdeki ve zihnimizdeki engelleri kaldıracağız´

14 Aralık 2012 Cuma 15:44
`Sevgi, kardeşlikle gönlümüzdeki ve zihnimizdeki engelleri kaldıracağız´






İZMİR (CİHAN)- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan´ın eşi Emine Erdoğan, engellilerin kendilerini bu ülkenin birinci sınıf vatandaşı olarak görmesine yönelik çalışmaların her geçen gün katlanarak arttığını belirterek, Sahip olduğumuz sevgi, kardeşlik, birlik ve beraberlik sayesinde gönlümüzdeki ve zihinlerimizdeki engelleri ortadan kaldıracağız. Aramızdan bu görünmez duvarları kaldırdığımızda, geleceğimize daha güvenli bakabileceğiz. dedi. İnsanların huzur ve barış içinde yaşamasının ancak bu şekilde inşa edilebileceğini vurgulayan Erdoğan, Engelli kardeşlerimizin sorunlarının, sıkıntılarının çözümü konusunda ortaya koyacağımız samimiyet ve elde edeceğimiz başarılar, diğer alandaki birlikteliklerimiz için de örnek teşkil edecek. diye konuştu.

Emine Erdoğan, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi tarafından düzenlenen Engellilerin Eğitimi ve Topluma Kazandırılması konulu panele katıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile İzmir Valisi Cahit Kıraç´ın da bulunduğu panelde konuşan Erdoğan, eğitimin çocuklar ve gençler için yapabilecek en faydalı yatırım olduğunu ifade etti. Ülkenin neresinde olursa olsun okumak isteyip de imkan bulamayan bir tek çocuk dahi kalmamasının en büyük dileği olduğunu söyleyen Erdoğan, şöyle konuştu: Geçen 10 yılda bu konuda gerçekten sevindirici ve heyecan verici gelişmelere hep birlikte şahit olduk. Ben de eğitim konusunda yapılan her çalışmaya, düzenlenen her kampanyaya bizzat katılmanın ve destek vermenin, bu kutlu mücadelede üzerime düşeni yapmanın gayreti içinde oldum. Bu çalışmalar içinde beni en çok etkileyense engelli kardeşlerimize yönelik faaliyetlerdir. Engellilerimizin eğitimi konusunda elde edilen başarı, bu kardeşlerimize hayatın diğer alanlarında da çok önemli fırsat pencereleri açılmasını sağladı.

'ENGELLİLERE YÖNELİK POLİTİKALAR BAŞARILI SONUÇ VERİYOR'

Engellilerin bugün, geçmişle mukayese edilemeyecek düzeyde hayatın her alanında varlıklarını hissettirdiğini vurgulayan Emine Erdoğan, Aynı şekilde bakım hizmetleri konusunda getirilen ve yaygınlaştırılan yeni uygulamalarla engellilerimizin, aileleriyle yaşadığı çevreyle ve toplumla bütünleştiğini görüyoruz. Gerçekten de engelli kardeşlerimizin her birine ülkemizdeki, diğer bireylerin sahip oldukları tüm hakları kullanabilecek imkanlar giderek artan ve yaygınlaşan bir şekilde sağlanıyor. Bakanlıklarımızın, yerel yönetimlerimizin ve sivil toplum kuruluşlarımızın engelliler konusundaki politikaları ve uygulamaları, her geçen yıl daha başarılı sonuçlar ortaya çıkarıyor. Eğitim başta olmak üzere kendilerine sağlanan imkanlardan en iyi şekilde yararlanan engellilerimizin de özgüvenleri, hayata tutunma ve başarılı olma azimleri artıyor. Bütün bu gelişmelere her fırsatta iştirak ederek gelişmelerin gidişatını takdirle, iftiharla takip ediyoruz. dedi. Erdoğan, geçen iki haftalık sürede engellilerle ilgili iki önemli projeye de bizzat şahitlik etme imkanı bulduğunu belirterek, şöyle devam etti: 3 Aralık Özürlüler Günü'nde benim de katıldığım bir programda, `Girişimci Engel Tanımaz´ projesinin tanıtımı yapıldı. Bu projenin başarılı olmasını diliyorum. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığımız tarafından yürütülen bu projenin sadece ülkemizle sınırlı kalmayacağına, tüm dünyaya öncülük edeceğine inanıyorum. Proje sayesinde engelli kardeşlerimize girişimcilik eğitimi verilecek, bunun yanında sağlanacak danışmanlık desteğiyle engelli kardeşlerimiz kendi işlerini kurarak yeni bir hayata başlayabilecek. Bu güzel proje sayesinde hayata tutunmakla kalmayacak, aynı zamanda ailelerine ve ülkemize önemli katkılar sağlayacaklar. 4 Aralık´ta ise engelli çocuklarımız ve aileleriyle Ankara´da yeniden biraraya geldik. Bu defa Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımız tarafından organize edilen, `Ulaşımda, İletişimde Hayatın İçerisinde Ben De Varım´ projesinde 2009 yılından bu yana elde edilen sonuçları görme imkanı bulduk. Bu projenin, engelli kardeşlerimiz ve aileleri için ne kadar anlamlı ve gerekli olduğunu bizzat müşahede ettik. Bu yıl down sendromlu kardeşlerimizin de dahil edilmesiyle projenin daha kapsamlı hale geldiğini memnuniyetle gördük. Böylece 2012 yılının bu son ayını engellilerimiz açısından çok güzel gelişmelerle, çok güzel haberlerle karşılamış olduk.

'ENGELLİ SORUNUNA TOPLUMSAL VE İNSANİ OLARAK BAKMALIYIZ'

Vali Kıraç ise engellilerin gelir düzeyinin, toplumun bütün kesimlerini etkileyen bir mesele olduğuna dikkat çekti. Bunun çözümünün hem insani hem de toplumsal olması gerektiğini vurgulayan Kıraç, Sosyal devlet olmanın gereği de birey ya da kurum olarak engelli insanlara göstereceğimiz ilgi, insanımıza ve toplumuza gösterebileceğimiz saygıdır. dedi. Türkiye nüfusunun yüzde 12´sini engellilerin oluşturduğunu hatırlatan Kıraç, Bu nedenle soruna toplumsal ve insani olarak yaklaşmalıyız. İzmir´de korunmaya ve bakıma muhtaç engellilere evde bakım hizmeti veriyoruz. Şimdiye kadar 16 bin 571 engelliye hizmet verdik. şeklinde konuştu. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.