Şifa'da 17 yılda 20 bin kalp ameliyatı yapıldı

13 Aralık 2012 Perşembe 11:50
Şifa'da 17 yılda 20 bin kalp ameliyatı yapıldı






İZMİR (CİHAN)- Şifa Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde, 1995 yılından bu yana toplam 20 bin açık ve kapalı kalp ameliyatı gerçekleştirildi. Yrd. Doç. Dr. Faik Fevzi Okur, elde ettikleri başarı ile kalp ve damar cerrahisinde Türkiye´de referans hastane konumuna yükseldiklerini söyledi.
İlk kalp ameliyatını 1995 yılında gerçekleştiren Şifa Üniversitesi Hastanesi, aradan geçen 17 yılda 20 bin açık ve kapalı kalp ameliyatı yaptı. Şifa Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi ve Çocuk Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Faik Fevzi Okur, 17 bini yetişkin, 3 bini de çocuk olmak üzere toplam 20 bin hasta üzerinde açık ve kapalı kalp ameliyatı gerçekleştirmelerine karşılık risk oranlarının yüzde 1´in altında olduğunu söyledi.

Bu başarının Şifa´yı kalp damar cerrahisinde referans hastane konumuna taşıdığını belirten Okur, Şifa, özellikle 1995´ten bu yana kalp hastalıkları konusunda lider olma amacıyla çalışan bir grup. Aynı anlayış ile de hizmetlerimize devam ediyoruz. Aradan geçen 17 yılda kardiyolojide, kalp ve damar cerrahisinde ülkemizde referans hastane konumuna yükseldik. Bu konumumuz iki yıl önce Şifa Sağlık Grubu´nun kendi üniversitesini kurması ile daha da güçlendi. Kardiyolojide 11, kalp ve damar cerrahisinde 11 olmak üzere toplamda 22 hekimimizle şu anda Türkiye´nin en güçlü ekiplerinden biriyiz. diye konuştu.

EL KADAR BEBEKLERE AÇIK KALP AMELİYATI

Şifa Üniversitesi Hastanesi´nin çocuk ve yenidoğan kalp - damar cerrahisinde de referans hastane olduğunu belirten Okur, 2005 yılından bu yana bebek ve yenidoğan düzeyinde açık kalp ameliyatları yapıyoruz. Sağlık Bakanlığı´nın Acil 112 zinciri içinde ülkemizin her yerinden hasta kabul ediyoruz. Çünkü Acil 112, yenidoğan hastalarını hangi merkez müsaitse hava ambülânslarını da kullanmak suretiyle oraya yönlendiriyor. Biz de yeni doğan kalp hastalarını kabul edebilen sınırlı sayıdaki merkezlerden biri olarak sadece Ege Bölgesi´nden değil Diyarbakır, Elazığ gibi uzak illerimizden de hasta kabul ediyoruz. Şimdiye dek ağırlıkları bin 700 gram ile 3,5 kilogram arasında değişen çok sayıda yeni doğana başarıyla açık kalp ameliyatı yaptık. dedi.

Bugün kalp ve damar cerrahisi uygulamaları yapan dünyadaki tüm merkezlerin standart bir teknolojiye sahip olduğunu, başarı oranının ise doktor tecrübesi ile yükseldiğini anlatan Okur, Artık Amerika´daki bir merkezde ne varsa bizde de var. Başarı faktörü olarak araya deneyim giriyor ki biz şu anda ülkemizin en iyi başarı oranlarına sahip ekiplerinden biriyiz. Hatta dünyadaki bu tür merkezlerin çoğundan daha iyi mortalite ve morbidite oranlarına sahibiz. Bu konuda dünya standardı yüzde 3 olarak kabul edilirken Şifa Üniversitesi Hastanesi´nde bu oran yüzde 1´in altında bulunuyor. şeklinde bilgi verdi.

ŞİFA, TECRÜBESİNİ GENÇLERE AKTARACAK
İki yıl önce Şifa Üniversitesi´nin kurulması ile yılların birikimi olan bu tecrübeyi genç hekimlere birebir aktarma imkânına kavuştuklarını belirten Yrd. Doç Dr. Okur, Hem yurt içinden, hem de yurt dışından başvuran adaylara resmi olarak tecrübelerimizi aktarıp insana hizmetin bir boyutunu daha uygulama alanımıza almış bulunuyoruz. dedi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.