Sigara içen Atatürk fotoğrafının sırrı ortaya çıktı

Facebook ve Twitter'da paylaşım rekorları kıran Sigara İçen Atatürk fotoğrafının gerçek sahibi konuştu; 'Durum bildiğiniz gibi değil, o fotoğraftaki Atatürk değil "

11 Kasım 2015 Çarşamba 13:35
Sigara içen Atatürk fotoğrafının sırrı ortaya çıktı






Sigara içen Atatürk fotoğrafının sırrı ortaya çıktı

10 Kasım dolayısıyla dün sosyal medyada yoğun olarak paylaşılan Atatürk fotoğrafları içerisinde bir tanesi adeta rekor kırdı. Sigara içen renkli atatürk portresinin hikayesi ortaya çıkınca Facebook ve twitter kullanıcıları şaşkına döndü.

Söz konusu fotoğrafı çerçeveletip evine asanların bile şaşkınlığını gizleyemediği olayla ilgili bugün Vatan Gazetesi'nde çarpıcı bir haber yer aldı. Habere göre fotoğra Atatürk'le ilgili değil. İstanbul'da yaşayan Koray Edin'in nikahtan önce çektirdiği fotoğraf bir kaç Photoshop hilesiyle Atatürk'e benzemiş çıkmış..

SOSYAL MEDYADA DÜZELTMEK İSTEDİM AMA KİMSE DİNLEMEDİ

Özel bir şirkette satış yöneticisi olan Koray Edin ve eşi, paylaşılan fotoğrafların altına sürekli yorum yazarak düzeltmek için ne kadar uğraşsalar da, sosyal medyadaki fotoğrafın Atatürk'e değil, Koray Bey'e ait olduğuna inandıramamış.

Röportare'den Tarkan Kaynar'ın, sosyal medyada ısrarla paylaşılan fotoğraftaki "asıl kişi"yle yaptığı röportaj şöyle: Fotoğrafı Atatürk'e benzetilerek binlerce kişi tarafından paylaşılan biri olarak ne hissediyorsunuz? Şaşkınım açıkçası. Şaka gibi, bir bakıyorum hiç beklemediğim yerlerden tweetler, fotoğraflar geliyor. Nasıl bir hayatınız var? Tempolu. İşim gereği haftanın 2-3 günü uçuyorum, Sabah 7 uçağıyla başlayıp akşam İstanbul'a dönüyorum. Hedefim eşimle beş sene sonra eşimle Ayvalık'a yerleşmek ve bir kitap yazmak istiyorum.

 

NİKAHTAN SONRA ÇEKİLDİ

 

Ne zaman çekildi bu meşhur fotoğraf?

Bu bizim nikahımızdan sonra İstiklal Caddesi'nde eşimle yürürken çekilen bir fotoğrafımızdan bir kesit. 24 Ağustos 2003. Fotoğrafla oynayan da benim bu arada. Bir 10 Kasım günü İnstagram'de "Atam İzindeyim" diyerek paylaştım. Kendimi Atatürk'e benzetmek aklımdan bile geçmemişti. Elimde sigaram olduğu için Atatürk'e mesaj gönderme duygusu içerisinde öylesine bir paylaşım yaptım. İlk anda nasıl tepkiler geldi bu paylaşıma? Arkadaşlarım beğendiler falan Derken, kısa süre içerisinde bir sürü mesaj gelmeye başladı. "Ya Koray senin fotoğraf her yerde paylaşılmaya başlandı, millet profil fotoğrafı yapıyor" falan şeklinde" beni haberdar ettiler. Hatta Pascal Nouma bile altına "İşte karizma budur" yazıp Atatürk zannederek paylaşmıştı. Hızla çoğaldı tabi.

Eşinizin yorumu ne oldu?

Eşim bir fotoğrafın altına "Arkadaşlar bu Atatürk değil, benim kocam" yazmasına rağmen insanları inandıramadı. Bir taraftan da hayatımıza bir keyif de geitrdi. Oturuyorsunuz, yorumları okuyor, beğenileri takip ediyorsunuz falan. Bizim şirketten bir yönetici arkadaşımız da yorumlara yazmış "Bu Atatürk değil, bizim arkadaşımız Koray Edin" diye. Tepkiler gelmiş; "Siz Atatürk'ü bile kabul edemiyorsunuz, bizden iyi mi tanıyacaksınız?" şeklinde.

"Nasıl olur? Çerçeveletip evimin duvarına astım"


Başka ne gibi yorumlar ve tepkiler oldu? Bir Twitter fenomeni profil resmini yapmıştı. Ona tweet attım ve fotoğrafın doğrusunu yazdım ve fotoğrafın orjinallerini gönderdim ona. Adam dedi ki "Nasıl olur? Ben bu fotoğrafı büyüttürdüm, çerçeveletip evimin duvarına astım". Dedim "indirin onu, ama ben olarak kabul ederseniz isterseniz kalsın". Böyle enteresan şeylerle karşılaştığım gibi daha da enteresanı; paylaşılan bir tweette Şangay'da bir restoran duvarında gördüm fotoğrafımı. Hayatımıza bu şekilde bir eğlence de getirdi açıkçası.

Pascal Nouma'nın tweeti de Beşiktaşlı olmam itibariyle hoşuma gitmedi değil aslında. Sözcü Gazetesi Facebook sayfasında profil fotoğrafı yaptı. Onlara da yazdım, durumu anlattım ve kaldırdılar. Eşiniz ve çevreniz dışında, mesela yolda yürürken sizi Atatürk'e benzetenler oldu mu? Hayır, sakalı tamamen eşim beğendiği için bıraktım. Evet yolda yürürken benzetenler çok oluyor. Fotoğraf öncesinde de sonrasında da . Ama benim klasik cevabım "Bu 1.90 üzeri boyla Atatürk olmam mümkün değil zaten" oluyor. Nerelisiniz? Atatürk'le hemşerilik var mı? Düzce'liyim. Ama baba tarafım göçmen, anne tarafım Boşnaktır. Makedonyalı olmamın da benzerliğe bir etkisi de var sanırım

Son Güncelleme: 07.09.2019 15:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
aslşdfsdjklşsjdklgşsdfmklşgsdjflm 2019-09-07 14:47:22

ASİDŞFKLASDJFAWEFIJWEIOSJKLVFASDLK BUNE AQ