Siirt Valisi köydeki şehitliği törenle açtı

Valinin şehitlik açılışına tepkiler çığ gibi büyüyor. Siirt Valisi Ahmet Aydın resmi olarak özür dilese de tepkiler gün boyu durmak bi

05 Ekim 2013 Cumartesi 21:51
Siirt Valisi köydeki şehitliği törenle açtı






Siirt'e bağlı Şirvan Kalkancık köyündeki şehitliğin açılışının yapılmadığını öğrenen Siirt Valisi Ahmet Aydın, yanına kamu görevlileri ve askeri yetkilileri alarak dün köye geldi. İki demir direk dikili şehitliğin girişine kırmızı kurdelalar bağlandı ve edilen duaların ardından şehitliğin resmi açılışı yapıldı. Şehitliği bir kamu yatırımı olarak gören Siirt valisi yaptığı hatanın farkına varıp özür dilese de, sosyal medyadan tepkiler çığ gibi yükseldi..

ŞEHİTLERE ŞEFAAT İSTEDİ

Şirvan-Kalkancık şehitliğini kırmızı kurdele ile açtı. Siirt’in Şirvan ilçesine bağlı, Kalkancık köyündeki şehitlik dün törenle açıldı. Bölge jandarma komutanlarının, valinin ve az sayıda vatandaşın katıldığı törende bir de ilk yaşandı. Şehitlik açılışı kırmızı kurdele ile yapıldı. Kalkancık Şehitliği’nin açılışını yaptıklarını duyuran Vali, “Allah rahmet etsin ve bizleri de şefaatine ulaştırsın” dedi.

ÖZKES: “ŞEHİTLERİMİZİN RUHUNU İNCİTİR”

CHP İstanbul Milletvekili, Eski Müftü İhsan Özkes, Afyonkarahisar Valisi’nin mühimmat depolarının patladığı ve 25 şehit verdiğimiz facia sonrasında Genelkurmay Başkanı’na kilim hediye edişini, Eskişehir
Valisi’nin gazeteci İsmail Saymaz’ı bir maille tehdit etmesini ve son olarak Obama’ya hayranlığıyla tanınan Siirt Valisi Ahmet Aydın’ın kırmızı kurdeleyle şehitlik açmasını Sözcü‘ye yorumladı ve “Türkiye’de
çok garip şeyler oluyor” dedi. Kimi valilerin böyle tuhaf icraatlarıyla milli ve dini değerlerimiz konusunda algı değiştirme mühendisliği yaptığını düşündüğünü belirten Özkes, “PKK şehitliklerinin açıldığı bir dönemdeyiz, böyle bir dönemde, Siirt Valisi’nin şehitliği kırmızı kurdele ile açması manidar.” dedi. Şehide “kelle” diyenlerin olduğu bir dönemde olduğumuzu hatırlatan Özkes, “Obama hayranı olan, Obama gibi olmayı ümit eden bir vali ancak böyle bir ucube davranışta bulunabilir. Açılışın kurdele ile olması; sevinç duyulan,onur-gurur duyulan yerlerde olur. Biz de şüphesiz şehitlerimizle gurur duyuyoruz, ancak bir matem yerinin açılışının kırmızı kurdele ile yapıldığı duyulmamıştır. Böyle bir şey olamaz. Bu şehitlerimizin ruhunu incitir. En hafif tabiriyle şehitlerimize karşı yapılan bir nezaketsizliktir” diye konuştu.
VALİ ÖZÜR DİLEDİ AMA…
Siirt Valisi Ahmet Aydın, akşam saatlerinde Twitter hesabında bir açıklama yaparak, “Girişte kurdele kesimi olmamalıydı, bütün şehitlerimizden ve yakınlarından özür diliyorum” dedi. Vali’nin açıklaması şöyle:

“Daltepe Şehitlerimizi Kur’an okuyarak dua ederek andık.Yeni yaptırdığımız Kalkancık Şehitliğimizide dualarla açtık.Girişteki kurdele kesimi olmamalıydı.Bütün Şehitlerimiz ve yakınlarından özür diliyorum.Siirt’e 3 saat uzakta olan Şehitlerimizi andık, dua ettik ve yakın larının acılarını paylaştık,beraber yemek yedik,Cuma namazı kıldık.Bu birlik ve beraberlikten, bu güzelliklerden hiç söz etmeyip kasıtlı haber yapanlar en hafifi ile Şehitlerimizi incittiklerinin farkında olmaları gerekir.”

OBAMA HAYRANI VALİ
Siirt Valisi Ahmet Aydın, daha önce ABD Başkanı Barack Obama’ya attığı tweetle gündeme gelmiş ve Obama’ya “Ben Türkiye’denim. Siirt’te valiyim. Sizi seviyorum, hayatınız ve başkanlığınız çok başarılı. Sizin gibi olmayı umut ediyorum” diye seslenmişti.

NEYİ AÇACAĞINI ŞAŞIRDILAR

Geçtiğimiz ay Afyonkarahisar’da da 80 bin icra dosyası dairelere sığmayınca, icra dairelerinin 6’ncısı protokolle güle oynaya hizmete girmiş, kırmızı kurdeleyle açılışı yapılmıştı. Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Mustafa Solak, İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, Adalet Bakanlığı İç Denetim Birimi Uzmanı Numan Eroğlu, daire başkanları, hakimleri, savcıları, avukatlar ve adalet çalışanları açılışta yer almıştı.
Deniz AYHAN/Sozcu.com.tr

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.