Şile'de AKP destekli SİT alanı yağması

Şile kıyılarında milyonlarca yılda oluşan falezleri tahrip ederek yapılan süper lüks konutların tanesi 5 ila 100 milyon lira arasında satışa çıkardıldı

06 Haziran 2023 Salı 17:08
Şile'de AKP destekli SİT alanı yağması






Şile'de AKP destekli SİT alanı yağması

Bir zamanlar unutulmaz Türk filmlerinde doğal plato olarak kullanılan Şile'nin milyonlarca yılda oluşan falezleri, aç gözlü müteahhitlerin saldırısına uğradı. AKP'li Şile Belediyesi'nde doğal sit alanı ruhsatsız izinsiz ranta açılırken, 100 milyon liraya kadar satışa sunulan lüks villa ve konutlar kapış kapış sahiplerine teslim edildi. SİT alanı vurgunu üzerinden ortaya çıkan emsalsiz yolsuzluğu ise savunmak gariban yoksul AKP'lilere düştü.

BİRİNCİ DERECEDE SİT ALANI İLAN EDİLMİŞTİ

Şile'de bulunan doğal sit alanı Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı tarafından hiçbir izin ve proje planı olmadan imara açıldı. İYİ Parti Belediye Meclisi üyesi Hüseyin Özgür bölgenin özel mülkiyetine sahip şahıs ile Belediye Başkanı Ocaklı'nın yakın ilişkileri olduğunu iddia etti.


Şile'de bulunan bölgede 1. derece doğal sit alanı olmasına rağmen AKP yönetimindeki Şile Belediye'si tarafından "Kadınlara özel halk plajı" yapılacağı gerekçesiyle çalışmalar başladı.


İddialara göre yaklaşık dört yıl önce, sit alanı gayrimenkul sahibi şahısa devredildi. Sit alanını satın aldıktan sonra Belediye Başkanı İlhan Ocaklı ile yakın ilişkiler kuran şahsın mülkiyet alanını zaman zaman Şile Belediyesi'nin kullanımına verdiği öğrenildi. 

SİT ALANINA MİLYON LİRALIK LÜKS EVLER YAPILDI!

Sözkonusu şahsın mülkiyetinde olan 59 bin metrekarelik alana 100'er metrekarelik toplam 10 bungalov ev yapıldı. Bölgede inşa edilen bu evlerin tanesi yaklaşık 50-100 milyon TL değerinde. 

Bölgede inşa edilen yapıların ardından, yaşanan toprak kaymaları sebep gösterilerek sit alanına duvar örülmeye başlandı. Ruhsatı veya Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu'ndan izni olmayan yapılaşma Şile Belediye Meclisi'nde de tartışmalara neden oldu.

"MİLYON YILDA OLUŞAN FALEZLER TAHRİP EDİLDİ"

İYİ Parti Belediye Meclisi üyesi Hüseyin Özgür, "Burası Doğal sit alanı elbette toprak kayması olabilir. İnşa ettikleri duvar da toprak kaymasını engelleyecek bir yapı değildir. Şile belediyesi sit alanına kaçak yapılan 10 lüks villayı kurtarmak için önlerine duvar yapmak istiyor. Aynı zamanda o duvarlar seyir terası olacak. Milyon yıllarda oluşan o falezler iş makinaları ile tahrip edildi. Buraya yapılan yapılar Belediye'ye ait değil. Şimdilik kadınlar için halk plajı olarak kullanımına izin veriliyor ama yarın belediye gidecek şahıslar değişecek, bu doğal alan mahvedilmiş olacak. Belediye başkanı başkanlık ve kurul ile görüşmeler sürüyor. Biz de 'İzinler alınmadan o 10 binayı kim yaptı?' dediğimizde 'Hayırsever iş adamı' dedi. izinlerin alınmaya devam ediyor olduğunu söyledi. Burada yapılaşma başlatmak için alınabilecek bir izin yok" ifadelerini kullandı. 

"BU YAPILAN SUÇTUR"

Şile Eski Belediye Başkanı İhsan Çayıroğlu da duruma tepki gösterdi. Çayıroğlu, "İş makinesi soktukları yer doğal sit alanı, bu olamaz, buralar ender yerler" dedi ve şöyle devam etti: "Burada yapılacak herhangi bir şeyin Belediye'den habersiz olması mümkün değil. Bu yapılan suçtur ve Ağır Ceza'da yargılanmaya tabidir. Gayrimenkulun sahibi bir şahıs. Belediye ancak kiralayabilir. Belediye buna izin verdiğine göre burada bir çıkar ilişkisi var, rant var. Şile'de böyle usülsüz yapılaşmalar o kadar fazla ki..." şeklinde konuştu. 
 

Anahtar Kelimeler:
ŞileSİTFalezler
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Müjgan 2023-06-08 09:55:01

Antoloji.com - Şiir, Şair ve Edebiyat
ÜYE OL GİRİŞ YAP
Anasayfa
Şairler
Şiirler
Nedir
Üyeler
Hesabım
Mesajlar
Gruplar
Şimdi şiir, şair veya kelime ara!

Han-ı Yağma Şiiri - Tevfik Fikret
Tevfik Fikret
Han-ı Yağma
Tevfik Fikret
Bu sofracık, efendiler - ki iltikaama muntazır
Huzurunuzda titriyor - bu milletin hayatıdır;
Bu milletin ki mustarip, bu milletin ki muhtazır!
Fakat sakın çekinmeyin, yiyin, yutun hapır hapır...Yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin,
Doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin!Efendiler pek açsınız, bu çehrenizde bellidir
Yiyin, yemezseniz bugün, yarın kalır mı kim bilir?
Bu nadi-i niam, bakın kudumunuzla müftehir!
Bu hakkıdır gazanızın, evet, o hak da elde bir...Yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin,
Doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin!Bütün bu nazlı beylerin ne varsa ortalıkta say
Haseb, neseb, şeref, oyun, düğün, konak, saray,
Bütün sizin, efendiler, konak, saray, gelin, alay;
Bütün sizin, bütün sizin, hazır hazır, kolay kolay...Yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin,
Doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin!Büyüklüğün biraz ağır da olsa hazmı yok zarar
Gurur-ı ihtişamı var, sürur-ı intikaamı var.
Bu sofra iltifatınızdan işte ab u tab umar.
Sizin bu baş, beyin, ciğer, bütün şu kanlı lokmalar...Yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin,
Doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin!Verir zavallı memleket, verir ne varsa, malını
Vücudunu, hayatını, ümidini, hayalini
Bütün ferağ-ı halini, olanca şevk-i balini.
Hemen yutun düşünmeyin haramını, helalini...Yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin,
Doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin!Bu harmanın gelir sonu, kapıştırın giderayak!
Yarın bakarsınız söner bugün çıtırdayan ocak!
Bugünkü mideler kavi, bugünkü çorbalar sıcak,
Atıştırın, tıkıştırın, kapış kapış, çanak çanak...Yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin,
Doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin!

Avatar
ombudsman 2023-06-08 11:58:58

Öncelikle çşb kültür ve tabiat varlıklarına, sonra cimer'e şikayet edin. Oradan alınacak bilgilere göre de savcılığa suç duyurusunda bulunun. Bunun siyasi düşünceyle ilgisi yok. Hangi parti olursa olsun çevre katliamı yapamaz. Tabii ki akp nin 21 yıl gibi uzun bir süre hem genel hem de birçok yerel yönetimi yönetiyor olması kendisini devlet sayar hale gelmiş hırsızlıkta profesyonel hale gelmiştir. Ancak bu ülkenin genel bir ahlaki sorunudur. Diğer partilerin de aynı hegemonyayı kurduğunda benzer hırsızlıklar olacağı gerçektir.

Avatar
Salih Erdem 2023-06-08 11:02:10

Şileliyim doğrudur bu sakaryalı ****** yarattığı rantı kimse yaratmadı usulsüz pislik koruma ve polisleri zabıtaları da 7/24 dibine dikip her fırsatta sosyal tesiste kuzu pirzola yedirten biri

Avatar
Adnan 2023-06-08 00:42:40

Madem böyle bir durum var neden savcılığa şikayette bulunmuyorsunuz? Eğer böyle bir durum yoksa neden böyle Aslı astarı olmayan yalan haberler yapmaya devam ediyorsunuz. Yok efendim doğru diyorsanız gidin savcılığa şikayet edin gelişmeleri buraya yazın

Misafir Avatar
nilay uğurlu 2023-06-08 12:07:05 @Adnan

Aynı şikayeti sizin yapmanızda ne sakınca var? Sizce ortada büyük yolsuzluk yok mu?

Beğenmedim! (0)
Avatar
Sema 2023-06-08 04:48:38

Balikesir Edremit chpli belediyenin 500 yillik zeytin agaclarini katledilmesine ve imara acilmasina izin vermesinide haber yaparmisiniz

Avatar
Erkan16 2023-06-08 09:44:38

Canınız yanıyor değil mi chp nin yaptıklarına kör olan deli petroyu bile aratmayan cahil ordusu yaziiik.

Avatar
Halil 2023-06-10 01:57:14

Gunaydin sileli tarla tapulu yerlere iskan veren akp yarin silede yesil kalmayacak iskan verdiginiz kisiler silelimi hepsi akp uyeleri chp uyu

Avatar
Murat sadıkoğlu 2023-07-03 08:13:05

Adnan yazı yazmış neden savcılığa şikayet etmiyorsunuz demiş.
Savcının bindiği arabayıda belediye başkanı ilhan ocaklı vermiş. Şöförde vermiş yakıtı da veriyor