Silvanlı miniklerden bilim şenliği

12 Aralık 2012 Çarşamba 16:09
Silvanlı miniklerden bilim şenliği






DİYARBAKIR (CİHAN)- Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde eğitim faaliyetlerini sürdüren Özel M.İhsan Arslan Koleji anasınıfı öğrencileri, bilim şenliği düzenledi. Öğrencilerin hazırladığı birbirinden ilginç projelere Silvanlılar ilgi gösterdi.

Özel M.İhsan Arslan Koleji anasınıfı öğretmeni NagihanTaştan koordinatörlüğünde değişik fizik kanunlarının basit deneylerle ispat edilebilmesi için düzenekler hazırlandı.

Her öğrencinin kendi deneyini ziyaretçilere anlattığı etkinlik, veliler tarafından beğeniyle karşılandı. Şenlikte öğrenciler tarafından ışığın suda kırılması, zıplayan para, rüzgar gülü yapımı, balon roket, hareket eden havanın nesneleri itmesi, şişedeki hava deneyi, ters çevirme oyunu, hava akımı ve rüzgar deneyi, paraşüt yapımı, statik elektrik deneyi gibi bilimsel gösteriler yapıldı.

Anasınıfı öğretmeni Nagihan Taştan, Yaklaşık bir ay süren hazırlık sürecinde velilerin de desteğiyle çok güzel bir bilim şenliği gerçekleştirdik. Velilerimiz çocuklarının bu yaşta bilimle bu kadar içli dışlı olmalarından duydukları sevinci ifade ettiler. dedi.

Okul Müdürü Cem Bektaş ise çocukların yaptıkları birbirinden değişik deneylerin hem ufuklarını açtığını hem de bilime olan meraklarını artırdığını kaydetti. Bektaş, Öğrencilerin öğrenme, keşfetme ve hedeflerini geliştirme amacıyla düzenlenmiş olan bilim şenliği çocuklarda özgüveni arttırarak, deneylerini anlatırken de kendilerini ifade etme becerilerini geliştirdi. Okul olarak çocukların yaşayarak, yaparak öğrenmelerini önemsiyoruz. diye konuştu. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.