Sofranızdan semizotunu eksik etmeyin

31 Temmuz 2012 Salı 10:30
Sofranızdan semizotunu eksik etmeyin






Ramazan sofralarında semizotu bulundurun



Dr. Ömer Coşkun, vatandaşların Ramazan'da semizotunu sofralardan eksik etmemesi gerektiğini bildirdi.


Omega 3 içeriği bulunan semizotunun beyinden göze hatta kulağa kadar tüm sinir sistemine faydalı olduğunu belirten Dr. Coşkun, "Ayrıca onlarca mineral ve mikro element içeriğinin yanı sıra özellikle hücre yenilenmesine yardımcı antioksidan içeriği ile de dikkati çekiyor. Salatanın içinde günde bir kez alınacak bir yemek kaşığı semizotu bağırsaklarımızın da dostu" dedi.

Ülseratif kolit ve Crohn hastalarına günde bir yemek kaşığı semizotu yemelerini tavsiye eden Dr. Ömer Coşkun, "Semizotunun mucize bir sebze. Çiğ olarak salatalara konan semizotunun içeriğinde saponinler bulunmaktadır. Mide asidini azaltan, midedeki yaralarda çok etkili olan semizotunun faydaları saymakla bitmiyor. İdrar söktürücü özelliğiyle de kandaki üreyi düşürücü etkiye sahip. 100 gram semizotunda 20 mg C vitamini var. Vücutta depolanamayan tek vitamin olan C vitamini ihtiyacınızı salatanıza koyacağınız semizotundan karşılayabilirsiniz" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.