Son Dakika Haberleri: Avrupa çark etti

Türkiye ile AB arasında imzalanan vize muafiyeti konusundaki anlaşma terör tanımı yüzünden krize dönüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sert çıkışının ardından AB geri adım attı.,

12 Mayıs 2016 Perşembe 14:32
Son Dakika Haberleri: Avrupa çark etti






Son Dakika Haberleri: Avrupa çark etti

Terör tanımı konusunda çıkan kriz büyüdü. AB'nin vize muafiyeti konusunda Ankara'ya yaptığı baskı geri tepti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri Avrupa Birliği'ne geri adım attırdı. Terör tanımının değişmesi için vize muafiyetini tehdit unsuru olarak kullanan AB, Erdoğan'ın restinden sonra "Ankara'nın terör tanımı anlaşmayı sonlandırmaz" açıklaması yaptı.
Türkiye ve Avrupa Birliği arasında gerilime yol açan 'terörle mücadele yasası'yla ilgili Avrupa Komisyonu'ndan yeni bir açıklama geldi. Komisyon, yasada değişiklik yapmanın imkansız olduğunu söyleyen Türkiye'ye yanıtında "Ankara'nın terör tanımı anlaşmayı sonlandırmaz" ifadesini kullandı.

Juncker'in blöfü de işe yaramadı

Komisyondan gelen açıklamadan dakikalar önce konuşan Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ise Ankara'dan terörle mücadele yasasını mutlaka yeniden gözden geçirmesini istemişti. Juncker, "Ankara adım atmazsa AB-Türkiye anlaşması olmayacak" demişti. Avrupa Komisyonu, dakikalar sonra Juncker'in sözlerini boşa çıkarmış oldu.
Anahtar Kelimeler:
Son Dakika Haberleri
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.