"Sorgun jeotermalde cazibe merkezi haline gelecek"

14 Aralık 2012 Cuma 15:20






YOZGAT (CİHAN)- Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Sorgun´un jeotermal enerji bakımından büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, ilçenin bu alanda cazibe merkezi haline geleceğini söyledi.

Yozgat´ın Sorgun ilçe Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, göreve geldiği günden bu yana birçok projeleri hayata geçirdi. Başkan Şimşek, AK Parti tarafından 'Yerel Yönetimler Sempozyumu' dahilinde düzenlenen 'Sosyal Belediyecilik' konulu proje yarışmasında ilçe belediyeleri kategorisinde 465 belediye arasında birincilik ödülüne layık bulunmuştu. Şimşek, ödülünü ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan´ın elinden almıştı.

Başkan Şimşek, yaptığı açıklamada, jeotermal projesini Türkiye´de ilk defa kendilerinin yaptığını, projede en üst teknolojinin uygulandığını, ilçede uzun yıllar verimsiz ve kontrolsüz bir şekilde kullanılan jeotermal kaynakların değerlendirilerek halkın hizmetine sunulduğunu söyledi. Jeotermal ile ısınan konutların diğer yakıt türlerine göre daha tasarruflu olduğunu ifade eden Başkan Şimşek, şunları söyledi: Türkiye'nin en modern jeotermal enerji ile konut ısıtma sistemine sahibiz. Jeotermal enerji ile ısınan bin 500 konutta oturan vatandaşlarımız yıllık en az 800 TL ödeyerek diğer yakıt türlerine göre en ucuz şekilde ısınmadan faydalanıyorlar. Bu fiyatı farklı algılayanlar var. Mesela dubleks dairede oturanlar tabii ki 800 liradan fazla ödeyebilir. Evin metrekaresine göre tabii ki fiyat da değişebilir. Biz Allah'ın bahşettiği bu kaynakları en iyi şekilde insanlarımızın kullanımına sunmaya çalışıyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana vatandaşlarımıza en iyi, en güzel hizmeti sunmanın gayreti içinde olduk. Çünkü Sorgun halkı her şeyin en güzeline layıktır. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.