Sosyal Medya'da paralel ihanet iddiası

Terör örgütü PKK'nın adını kullanan hesaplarda, bölge halkını devlete ve güvenlik güçlerine karşı kışkırtan propagandalara ağırlık veren kişilerin kimlikleri tesbit edilince ortaya bakın ne çıktı....

21 Nisan 2016 Perşembe 00:52
Sosyal Medya'da paralel ihanet iddiası






Sosyal Medya'da paralel ihanet iddiası


Terör örgütü PKK adına paravan hesaplar üreten bir ekibin izini süren istihbarat kaynakları ilginç bilgilere ulaştı.

Son dönemde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar sırasında, TSK personeli ve güvenlik güçlerine karalama kampanyalarnda yer alan hesaplar takibe alındı.

Hesaplar içerisinde en aktif isimlerin adresleri ve gerçek kimlikleri tek tek tesbit edildi. Sahte hesap sahiplerinin Paralel Yapı'nın içinden çıkması şaşkınlığa neden oldu.



AMAÇ BÖLGE HALKINI KIŞKIRTMAK

Paralel yapının 17-25 Aralık darbe girişiminde başarısız olmasının ardından PKK’ya verdiği desteğe en çarpıcı örnek deşifre oldu. Güvenlik birimlerinin Sur, Cizre, Silopi, Hakkari ve Nusaybin’de teröre karşı özverili operasyonlarını baltalamak ve bölge halkını kışkırtmak için oluşturulan Twitter hesapları istihbarat birimleri tarafından incelenmeye alındı.

KOD ADI: MEZ ZERDEŞT

Her gün onlarca bölücü paylaşımda bulunan ve 12 bin takipçisi bulunan ‘Med Zerdeşt’ adlı hesap istihbarat birimlerinin dikkatini çekti.  İstihbarat birimleri Twiter hebasının oluşturulduğu telefon ve mail adresinden kullancının kimlik bilgilerini tespit etti. Kendisini Güneydoğu’da gibi gösterip sürekli terör örgütü propagandası yapan fotoğraflar ve paylaşımlarda bulunan ‘Med Zerdeşt’ adlı Twitter hesabını kullanan K.K.’nın kimlik bilgilerine ulaşan istihbarat birimeleri paralel yapının ihanetini belgeledi.

KAYNAK HOLDİNG ÇALIŞANI

Yapılan incelemede K.K.’nın İstanbul Esenyurt’ta ikamet ettiği ve paralel yapının şirketlerinden Kaynak Holding bünyesindeki nt mağazalarında çalıştığı belirlendi. Paralel yapı üyesi olan K.K.’nın FETÖ talimatıyla PKK propagandası yapıp devleti ve hükümeti kötülediği belirlendi.

Sosyal medyada alçak ihanet

Söz konusu hesapla ilgili inceleme yapıldığında her gün terör örgütü PKK propagandası yapıldığı, yanıltıcı görsellerle polislerin sivil katliamı yaptığı iftirasının atıldığı ve şehitlerle ilgili hain paylaşımlarda bulunulduğu belirlendi. İstihbarat birimleri tıpkı K.K. gibi birçok paralel yapı üyesinin Pensilvanya’nın talimatı ile PKK’ya destek için kurulan onlarca sosyal medya hesaplarından gün boyu paylaşımlarda bulunduğunu belirledi. KAYNAK AKŞAM GAZETESİ
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.