Sporda başarı için önce antrenörler eğitiliyor

18 Ekim 2012 Perşembe 13:54
Sporda başarı için önce antrenörler eğitiliyor






BURSA (CİHAN)- Sporda uluslar arası başarıyı hedefleyen Bursa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, işe antrenörleri eğitmekle başladı. Bursa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, antrenör eğitim seminerlerine hız verdi.

Bursa'yı sporda zirveye çıkarmak ve olimpiyat şampiyonları yetiştirmeyi hedefleyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, işe antrenörlerden başladı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, gençlerin yetişmesi adına önemli bir yer tutan antrenörleri daha donanımlı hale getirmek için eğitim seminerleri gerçekleştiriyor.

İlk olarak 1-2 Eylül 2012 tarihlerinde Akpınar Kültür Merkezi'nde, Antrenör Gelişim Semineri düzenleyen il müdürlüğü, çeşitli konularda eğitim veriyor. Seminerde Gençlik Hizmetleri İl Müdürü Süleyman Şahin, Spor Etiği ve İletişim, Doç. Dr. Ramiz Arabacı, Sporda Performans Ölçümü ve Değerlendirmesi, Yrd. Doç. Dr. Cemali Çankaya ise Spor Yönetiminde Lider olarak Antrenörün Rolü başlığıyla eğitimler verirken, alanında uzman bir çok eğitimci de spor konularında antrenörlere bilgiler aktardı.

SIRADA YABANCI DİL KURSU VAR

Bu kapsamda 6-7 Ekim 2012 tarihlerinde Olimpik Yüzme Havuzu, Olimpik Atletizm Stadyumu ve Çekirge Tenis Kortları'nda Antrenör Teori ve Uygulama Sınavları yapıldı. Gerçekleştirilen sınav komisyonunda GSİM Spor Şube Müdürleri ve il temsilcileri yer aldı. Antrenörler 800 metre koşusu ile, 50 metre yüzmede ter döküp, tenis kortlarında performanslarını sergiledi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, antrenörlere yönelik gelişim seminerlerinin devam edeceğini belirterek, Sporcularımızı eğiten antrenörlerimizin her türlü donanıma sahip olması için eğitim seminerlerine hız verdik. İlerleyen günlerde yabancı dil kursları da düzenleyeceğiz. dedi.

Sınavların amacının antrenörlerin sporcu kimliğini kaybetmemesi ve sporcularına örnek teşkil etmesi olduğunu belirten İl Müdürü Şahin, Her antrenör, yetiştirdiği sporcusunun olmasını istediği formda ve performansta olmalıdır. Biz de bu doğrultuda antrenörlerimize böyle bir sınav uyguladık. Çünkü antrenör yetiştireceği sporcu karşısında her zaman, sporcu görünümünü korumalı ve örnek olmalıdır. şeklinde açıklamada bulundu.

Bursa'da antrenörlerin gelişimine büyük önem verdiklerini anlatan Süleyman Şahin, bu kapsamda eğitimlerin hız kazanarak devam edeceğini sözlerine ekledi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.