Standart and Poor's Rumların notunu yine düşürdü

18 Ekim 2012 Perşembe 15:41
Standart and Poor's Rumların notunu yine düşürdü






LEFKOŞA (CİHAN)- Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarından Standard and Poor's (S&P), Güney Kıbrıs'ın uzun vadeli yeterlilik notunu üç puan kırarak, BB'den B'ye düşürdü.

Rum Politis gazetesi, Güney Kıbrıs'ın kredi notunu kırdığını dün gece geç saatlerde açıklayan S&P'nin Ağustos ayındaki değerlendirmeden bu yana, Güney Kıbrıs'ın kredi itibarının önemli ölçüde kötüleştiğine dikkat çektiğini yazdı.

Finansal baskıların artması halinde S&P'nin Güney Kıbrıs'ın notunu daha da düşürmesinin muhtemel olduğu belirtiliyor.

Gazete, yaklaşık bir hafta önce Moody's isimli kredi derecelendirme kuruluşunun da Güney Kıbrıs'ın notunu üç puan düşürdüğünü ve menfi takibe aldığını hatırlattı.

Bu arada Rum yönetiminin, daha önce yapmayı planladığı 75 milyon euroluk tasarrufu 200 milyona çıkarmayı hedeflediği belirtildi. En büyük tasarruf kalemini ise sosyal ödeneklerde yapılacak kesintilerin oluşturduğu belirtildi. Memur maaşlarında ise yüzde 5 ila 12 kesintiye gidilecek. Rum yönetiminin, maaşlara 2016'ya kadar zam yapmamaya kararlı olduğu ifade edildi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.