Suriye'de Kırmızı Çizgi operasyonu: TSK Cerablus'a girecek

Türk ordusu ABD ve Rusya'ya önceden bilgi vererek girdiği Suriye topraklarında ikinci kez geniş çaplı operasyona hazırlanıyor. Özel Kuvvetler'in yapacağı operasyonda hedef Cerablus ve IŞİD mevzileri

09 Mayıs 2016 Pazartesi 09:11
Suriye'de Kırmızı Çizgi operasyonu: TSK Cerablus'a girecek






Suriye'de Kırmızı Çizgi operasyonu: TSK Cerablus'a girecek

Türkiye'nin Fırat'ın batısı için uyardığı PYD ve IŞİD terörüne karşı Suriye'de kara operasyonuna hazırlanıyor. İdda bugün bazı internet sitelerinde yer aldı. Dün özel kuvvetlerin Suriye'de Rusya ve ABD'ye verilen haberle operasyon düzenlediği haberine yalanlama gelmezken, ilk kez doğrudan hava destekli kara operasyonu için düğmeye basıldığı bilgileri sızdı. Özel Kuvvetler Komutanlığı, Türkiye'nin kırmızı çizgi ilan ettiği Fırat'ın batısındaki Cerablus'a girmeye hazırlandığı iddiasında ilginç detaylar var. Vurulacak hedef sayısından harekatın türüne kadar operasyonla ilgili bilgiler Haber7'de yayınlandı.

IŞİD SINIR'DAN UZAKLAŞTIRILACAK

Suriye'de DAEŞ'in hakim olduğu bölgeden Kilis'e atılan roketlerle çok sayıda vatandaşın yaşamını yitirmesi üzerine güvenlik önlemleri artırıldı. Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda eğitim alan askerler sınırın Suriye tarafına geçmeye hazırlanıyor. DAEŞ'e karşı düzenlenecek karadan süpürme operasyonuna hava desteği de verilecek.

PYD'NİN BÖLGEYE YERLEŞEMESİ ENGELLENECEK

Suriye'de kalıcı olmayacak askerlerin görevi, DAEŞ'in sınırdan 40 - 50 kilometre uzağa itilmesinden sonra bitecek. Operasyon sırasında DAEŞ'in ciddi direniş göstermesi durumunda "Uçar Birlik Harekatı" gündeme gelecek. İhtiyaç duyulursa kritik noktalara operasyon yapılacak. DAEŞ'in çekildiği yerlere PYD'nin girmesine izin verilmeyecek. Kaynak: Haber7
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.