Suriye yönetimi, muhaliflere karşı Scud füzesi kullandığı iddialarını yalanladı

13 Aralık 2012 Perşembe 17:32
Suriye yönetimi, muhaliflere karşı Scud füzesi kullandığı iddialarını yalanladı






ŞAM (CİHAN)- Suriye Dışişleri Bakanlığı, Suriye ordusunun muhaliflere karşı Scud füzesi kullandığı yönündeki iddiaları yalanladı.

ABD'li yetkililerin Esed yönetiminin muhaliflere yönelik Scud füzesi kullandığı iddiaları konusunda Suriye Dışişleri Bakanlığı bir açıklama yaptı. Resmi haber ajansı SANA'da Suriye'ye komplo kuran özellikle Türkiye ve ortağı ülkelere cevaben yapılan açıklamada,Suriye Arap Cumhuriyeti ordusunun 'teröristlere' karşı Scud füzeleri kullandığı yönündeki iddiaları bakanlığımız tümüyle ve kesin bir dille reddediyor. Bu iddialar Suriye'nin uluslararası alandaki konumuna gölgeleme amaçladır. denildi.

Resmi haber ajansına açıklama yapan bir kaynak, Bilindiği üzere scud füzeleri stratejik ve uzun menzilli füzelerdir. Silahlı teröristlere karşı kullanılmaz. Dışişleri bakanlığımız, silahlı teröristlere karşı hiç bir şekilde Scud füzeleri kullanılmadığını vurgalamak istiyor. Kaldı ki silahlı teröristler; masum vatandaşlara, özel ve kamu mallarına, askeri birliklere gelişmiş silahlarla saldırıyor. dedi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.