Suriye'de son durum, sınırda 4 yaralı var

Suriye'den atılan bir havan topu mermisi sınıra yaklaşık 2 km mesafedeki Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine bağlı Atmanek Mahallesi'nde bir eve düştü.

05 Ekim 2014 Pazar 13:58
Suriye'de son durum, sınırda 4 yaralı var






Suriye'de son durum, sınırda 4 yaralı var

Suriye'den atılan bir havan topu mermisi sınıra yaklaşık 2 km mesafedeki Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine bağlı Atmanek Mahallesi'nde bir eve düştü. Patlama sonrası yaralıların olduğu bildirildi.
İlk belirlemelere göre 4 yaralı olduğu öğrenildi. Hastaneye kaldırılan yaralılardan ikisinin çocuk olduğu bildirildi. Yaralıların sağlık durumları hakkında henüz bir açıklama yapılmadı.

IRAK Şam İslam Devleti (IŞİD) Örgütü ile Kürt gruplar arasındaki çatışma, Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'ne yakın sınır bölgesinde şiddetlenerek sürüyor. Türkiye'nin yanıbaşında yaşanan gelişmelerle ilgili Erdoğan, "IŞID sınır güvenliği için tehdit oluşturuyor. Bu sorumluluktan kaçamayız. Elimiz kolumuz bağlı duramayız' ifadelerini kullanmıştı. Cumhurbaşkanı'nın bu sözlerinin ardından AKŞAM sınır boyundaki hareketliliğe mercek tuttu. Sıfır noktasında bulunan askeri birliklerde çok sayıdaki zırhlı araçla tank, top ve obüsler de hazır halde bekletiliyor.

HAZIRIZ, GEREKEN NEYSE YAPARIZ

Türk Silahlı Kuvvetleri de, muhtemel bir sınır ötesi faaliyeti için her türlü ihtimaliyet planlamasını hazırlıyor. Sınırdaki yetkililer, alınacak kararlar ışığında ne gerekiyorsa eksiksiz yapmaya hazır olduklarını söyledi. Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Hulusi Akar'ın hafta içinde bölgedeki birlikleri denetlemesinin ardından tespit edilen eksikliklerinin ise hızla tamamlandığı kaydedildi.
Son Güncelleme: 05.10.2014 14:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.