Suriyeli Ermeniler, Karabağ'a yerleştirilmiş

Terör örgütü PKK'lılar işgal altındaki Dağlık Karabağ'da Ermenilere destek için Rusya tarafından getirildiği ortaya çıktı

06 Nisan 2016 Çarşamba 22:05
Suriyeli Ermeniler, Karabağ'a yerleştirilmiş






Suriyeli Ermeniler, Karabağ'a yerleştirilmiş

Dağlık Karabağ'da ağır darbe alan Ermeni ordusuna, PKK'lı teröristlerden destek geldiği ortaya çıktı.

Suriye'deki iç savaş sırasında karadan, havadan ve denizden önemli rol oynayan Rusya boş durmamış. Rusya'nın Suriye'de yaşayan çok sayıda Ermeni'yi işgal altındaki Azerbaycan toprağı Dağlık Karabağ'a yerleştirdiği ortaya çıktı. Azerbaycan basınında yer alan haberlere göre son iki yıldır çok sayıda Suriye vatandaşı Ermeni'nin Karabağ'a Rus askeri nakliye uçaklarıyla taşındığı ortaya çıktı. Karabağ'a getirilen Ermeniler'le birlikte terör örgütü PKK üyelerinin de Karabağ'da Ermeni ordusuna destek için geldiği iddiaları ortalığı karıştırdı..

İDDİA İRAN TARAFINDAN ORTAYA ATILDI

İran'ın eski Bakü Büyükelçisi Afşar Süleymani, Rusya'nın Suriyeli Ermenileri ve terör örgütü PKK üyelerini Türkiye'ye karşı kullanmak için Dağlık Karabağ bölgesine yerleştirdiğini iddia etti.
İran'ın Arman gazetesine yazdığı makalede, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki çatışmayı ve Rusya ile Türkiye arasındaki gerginliği değerlendirenİran'ın eski Bakü Büyükelçisi Afşar Süleymani, "Ankara ve Moskova arasındaki gerginliğin ardından Rusya, Ermeni piramidini Türkiye'ye karşı kullanıyor. Rusya,Suriyeli Ermenileri ve PKK'ya bağlı bazı kişileri Dağlık Karabağ'a yerleştirerek bunlardan Türkiye'ye karşı fayda sağlamak istiyor." ifadesini kullandı.

Süleymani, Rusya'nın, Azerbaycan'ın Batı'ya yönelme sürecinin güçlenmesinin önüne geçmek, Rusya'nın öncülük ettiği Avrasya Ekonomik Birliği ve Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü gibi yapılara Azerbaycan'ı dahil etmek ve Türkiye'nin Güney Kafkaslar'daki nüfuzuna set çekmek için Ermenistan'ı kullandığını ileri sürdü.

Afşar Süleymani, İran Yargı Erki'ne bağlı Mizan gazetesi gibi bazı medya organlarındaki "Türkiye'nin Suriye'deki hatalarını telafi etmek için Karabağ çatışmalarını başlattığı" iddiasının aksine Karabağ'daki savaş kıvılcımını Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ateşlediğini savundu.

 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.