Tarihi Riva'daki sit alanını mahkeme kurtardı

İstanbul'un zengin AKP'li müteahhitlerinin iştahını kabartan Riva Deresi çevresinin kısmen yapılaşmaya açılmasının önü mahkeme kararıyla iptal edildi.

29 Ağustos 2023 Salı 22:47
Tarihi Riva'daki sit alanını mahkeme kurtardı






Tarihi Riva'daki sit alanını mahkeme kurtardı

İstanbul'un yeşil alanlarına hançer gibi saplanan lüks binaların sayısı her geçen gün artarken, Mutlak Koruma Kuşağı içinde yer alan Riva Deresi bakanlık eliyle rantçılara peşkeş çekilmek istendi.

İBB, bakanlığın sit alanının statüsünde değişiklik yaptığı Riva Deresi Mutlak Koruma Kuşağı için açtığı davayı kazandı. Mahkeme, sit değişikliği için iptal kararı verdi.

Köklü tarihi ve doğal güzelliğiyle İstanbul'un simge yerlerinden Riva Deresi Mutlak Koruma Kuşağı’ndaki sit alanı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından değiştirilmişti.

İBB ise alanın “Kesin Korunacak Hassas Alan” olarak tescilini talep ederek yapılan değişikliğe itiraz etmişti ancak itiraz reddedilmişti. Bunun üzerine yargı yoluna başvurulurken mahkeme, İBB'nin itirazlarını haklı bularak bakanlığın sit derecesi düşürme kararını iptal etti.

Anahtar Kelimeler:
RivaRiva Deresi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.