`Taşın altına elini sende koy´ kermesine yoğun ilgi

14 Aralık 2012 Cuma 15:39
`Taşın altına elini sende koy´ kermesine yoğun ilgi






ŞIRNAK (CİHAN)- Şırnak'ın Cizre ilçesinde eğitim faaliyetlerini sürdüren Cizre Özel İstikbal Koleji öğrenci ve öğrenci velileri, kardeş okul olarak belirlenen Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu'nda öğrenim gören ihtiyaç sahibi öğrencileri için `Taşın altına elini sende koy´ kermesi düzenledi.

Cizre'de faaliyetlerini sürdüren Özel İstikbal Koleji Okul Aile Birliği ve öğrenciler kardeş okul yararına `Taşın altına elini sende koy´ kermesi açtı. Kermeste elde edilen gelirin kardeş okul olarak seçtikleri Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu'nun ihtiyaç sahibi öğrencilere gitmesi velilerin ilgisini çekti. Okul bahçesinde düzenlenen kermesin açılışına Kaymakam Şenol Koca, İstikbal Koleji Müdürü Fatih Açıkgöz, Okul Aile Birliği Başkanı Emel Direkçi, milli eğitim şube müdürleri, okul müdürleri, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı. Okul bahçesinde düzenlenen kermeste öğrenci velilerin getirdikleri ev yapımı pasta, börek, gözleme ve çiğ köfte gibi birbirinden farklı yemekler de yer alıyor. Kermese katılan vatandaşlar, ev yemekleri ve tatlı çeşitlerinden yiyerek fakir öğrencilere katkı sağladı.

Öğrenci velisi Elif Karaman, Buradaki ortamın hem manevi bir boyutu var. Hem de maddi bir boyutu var. Ondan bizi hem İslam kardeşliği ötürü hem de Adem Peygamber'den ötürü hepimizin insan olmaktan kaynaklanan kardeşlik, ihtiyaçlı öğrencilerimizin, çocuklarımızın halini anlatabilmek, yediklerini onlara yedirebilmek, giydiklerini onlara giydirebilmek, burada buldukları rahatı onlara da nispeten yaşatabilmek İstikbal Koleji´nin bu anlamda yaptığı bu çalışmasıyla ne yaptı bunu çocuklarımıza yaşatmış oldu. O anlamda çok memnunuz. Çok güzel bir faaliyettir. Biz, İstikbal Koleji´nin bu tür faaliyetlerinin devamını istiyoruz. Sadece bir okulda değil birçok arkadaşlarımızın, kardeşlerimizin yardımına ulaşabilmek, sizin yanınızdayız diyebilmek, sizinleyiz diyebilmek, sizi anlıyoruz, sizinle varız diyebilmek adına buradayız. Bunları yaşamak çok güzeldir. Yaşattırabilmek de inşallah Allah´ın izni ile çok güzel olur diyorum. diye konuştu.

Başka bir öğrenci velisi Şükran Çiçek ise Bizim bir kardeş okulumuz var. Onlara yardımcı olmak için bu kermesi düzenledik. Fakir öğrenciler var. Birçok okul malzemeleri eksiktir. Biz bunu yapıyoruz ki onlara yardımcı olmak için. Çok güzeldir. Hangi öğrenci velimizi çağırmışsak hepsi de gelmişler katıldılar. Herkes bunu memnuniyetle karşıladılar. Yaklaşık 7-8 senedir oğlum bu okulda eğitim görüyor. Yardımlaşmayı öğrendi. Arkadaşlarına ve çevresine yardım etmeyi öğrendi. şeklinde konuştu.

Kermesten elde eline gelirin kardeş okulun ihtiyaç sahibi öğrencilerine gideceğini söyleyen Okul Aile Birliği Başkanı Emel Direkçi, kermese katılan öğrenci velilerinin yoğun ilgisinin olduğunu ifade etti. İleriki aylarda daha güzel etkinlikler yaparak ihtiyaç sahibi öğrencilere yardımcı olacaklarını belirten Emel Direkçi, kermese çok yoğun bir talep olduğunu dile getirdi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.