Tekstilciler kıyafet serbestliği tanıyan yönetmelikte esneklik istiyor

13 Aralık 2012 Perşembe 17:21
Tekstilciler kıyafet serbestliği tanıyan yönetmelikte esneklik istiyor






SAKARYA (CİHAN)- Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nda (SATSO) Tekstil ve Deri Ürünleri İmalatı ve Ticareti yapan üyelerin yer aldığı 6. Meslek Komitesi, okullarda öğrencilere kıyafet serbestliği tanıyan yönetmeliğin esnetilmesini istedi.

6. Meslek Komitesi Başkanı Sedat Özdrama, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yönetmelikte yaptığı değişiklikle öğrencilere kıyafet serbestliği tanımasının tartışma konusu haline geldiğini ve farklı yorumlar yapılmasına neden olduğunu ifade etti. Konunun sektör temsilcileriyle değerlendirildiğini kaydeden Özdrama; Sektörde çalışan binlerce insan, üretici ve konfeksiyoncular tarafından üretilmiş milyar lira ile ifade edilecek stoklar bulunmaktadır. Kumaş, okul kıyafeti üreticileri ve konfeksiyoncular ile satıcıların bu uygulamadan büyük zarar göreceği ve önümüzdeki dönemde iflasların başlayacağı dile getirilmektedir. diye konuştu.

Sektörde faaliyet gösteren işletmelerin, bir sonraki yılın hazırlıklarını birkaç yıl önceden yaptığını anımsatan Özdrama, şunları dedi: Ülke genelinde esnaf grubu ile Sakarya'da faaliyet gösteren konfeksiyon, hazır giyim ve triko sektörünün bu uygulamadan büyük zarar göreceği aşikardır. Serbest kıyafet uygulamasında sektörlerin, üreticilerin ve satıcıların mağdur edilmemesi için uygulama süresinin uzatılması ve yeni düzenleme yapılmasını istiyoruz. Uygulamada eşitliğin sağlanması için yönetmeliğin 3. maddesinin 2. fıkrasında yer alan 'Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı özel kurumlara ait okul öncesi, ilköğretim ve liselerde 4. maddede yer alan sınırlamalara uyulmak kaydıyla okul yönetimlerince belirlenir' ibaresinde 'Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı özel kurumlar' ibaresi yerine, 'Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Devlet-Özel kurumlara ait' şeklinde bir düzenleme yapılması sektörde biraz olsun rahatlama ve katkı sağlayacaktır. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.