TEMA 20'nci yaşını 'Toprak Yaşamdır' teması ile kutlayacak

18 Ekim 2012 Perşembe 14:43
TEMA 20'nci yaşını 'Toprak Yaşamdır' teması ile kutlayacak






ANTALYA (CİHAN)- TEMA Vakfı, kuruluşunun 20'nci yılını 'Toprak Yaşamdır' teması ile kutlayacak. TEMA Vakfı Manavgat Şube Başkanı Şenay Malbora Kurdoğlu, Topraksız hayat, hayat değildir. Bu nedenle toprak yaşamdır diyoruz. dedi.

TEMA Vakfı Manavgat Şube Başkanı Şenay Malbora Kurdoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, 20 Ekim'de Side Star Hotel bahçesinde fidan dikerek kutlayacakları 20'nci yaş yılının ana temasının 'Toprak Yaşamdır' sözünden hareketle şekilleneceğini ifade etti.

TEMA'nın, yurt genelinde 450 bin gönüllü üyesi bulunduğunu belirten Kurdoğlu, geçen süre içinde çevre gönüllülerinin 10 milyon çam fidanı ile 700 milyon meşe tohumunu toprakla buluşturduğunu kaydetti.

Çevre gönüllülerinin gayretleriyle Mera ve Toprak Kanunu'nun çıkmasına öncülük etiklerini belirten Kurdoğlu; TEMA olarak, doğanın korunması adına açıp, müdahil oldukları 79 davayı kazanarak ülkenin çölleşmesi ve toprakların erozyona kurban olmasına engel olduklarını dile getirdi. Kurdoğlu, Topraksız hayat, hayat değildir. Bu nedenle toprak yaşamdır diyoruz. Toprak bizim her şeyimiz. Bir Kızılderili atasözünde belirtildiği gibi 'Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık öldüğünde; beyaz adam paranın yenilemeyen bir şey olduğunu anlayacaktır. Paranın yenilemeyecek bir şey olduğunu geç de olsa anlamamak için toprağımıza sahip çıkalım.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.