Terör hedefleri aralıksız vuruluyor | Top atışları hiç durmadı

Irak'ın ardından Suriye'deki terör hedefleri dün akşam saatlerinden itibaren yoğun ateş altına alındı. ABD'nin koruma kalkanı altına almasına rağmen onlarca petrol tesisi vuruldu

06 Ekim 2023 Cuma 19:02
Terör hedefleri aralıksız vuruluyor | Top atışları hiç durmadı






Terör hedefleri aralıksız vuruluyor | Top atışları hiç durmadı


Arkasına Amerika, Fransa ve İngiltere gibi NATO ülkelerini alan terör örgütünün Suriye yapılanması dün akşamdan bugün akşam saatlerine kadar havadan ve karadan vuruluyor. Terör örgütü yandaşları Kamışlı başta olmak üzere Tel Rıfat'a ulaşan kuşak üstünde hendek kazmaya başldığı öğrenildi. Teröristler lastikler yakarak havadan görüntü alınmasını engelleme girişiminde bulunsa da, örgütün kontrol ettiği petrol üretim tesisleri mobil rafineler ve haberleşme üsleri ile beton tesislerine füze ve bomba yağdı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'nin kuzeyindeki terör unsurlarına yönelik başlattığı hava harekatında, belirlenen hedefler tek tek vuruluyor.

Milli Savunma Bakanlığı'nca dün yapılan açıklamada; Suriye'nin kuzeyinde bölücü terör örgütüne yönelik hava harekatı düzenlendiği, hava harekatları ile örgüt tarafından kullanılan petrol kuyusu ve depolama tesisi ile içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak ve depolardan oluşan 30 hedefin imha edildiği belirtildi.


​Hava harekatının PKK/YPG ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek Suriye'nin kuzeyinden halklara ve güvenlik güçlerine yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğini sağlamak amacıyla; Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın 51'inci maddesinden doğan meşru müdafaa hakkı doğrultusunda düzenlendiği bildirildi.


TSK'nın başlattığı hava harekatı, bugün de devam etti. Mardin'in Nusaybin ilçesine sınır komşusu olan ve terör örgütü PKK/YPG'nin kontrolündeki Kamışlı kentindeki terör hedefleri tek tek vuruluyor. Birçok bölgeden duman çıktığı gözlendi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.