Terör örgütünün eylemleri KCK iddianamesinde

22 Ağustos 2011 Pazartesi 11:56
Terör örgütünün eylemleri KCK iddianamesinde






Bölücü terör örgütünün şehir yapılanması KCK iddianamesinde örgüt tarafından bölge halkına nasıl baskılar yapıldığı anlatılıyor. İddianamede vatandaşlardan zorla haraç toplandığı, belediye başkanlarının yargılandığı, yardım yapılan vatandaşlara oy vermeleri için baskı kurulduğu, taş atan çocuklar için 'Küçük Generaller' tabirinin kullanıldığı, önderliğin Allah gibi gösterilip kendilerinin de peygamber gibi gösterileceği belirtiliyor.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Ülkemizin bazı şehirlerinde esnafı mahkemeye çağırıp, orada kendilerine yıllık vergi kesen bir örgüttür bu örgüt. Bunlar şimdi şehre inmenin gayreti içindeler. Esnafı bu şekilde kalkıp da 'Sen bu yıl şu kadar ödeyeceksin, sen şu kadar ödeyeceksin', elimizde belge de var, deyip, onu vergiye tabi kılanlar." açıklaması terör örgütünün şehir yapılanması KCK'yı yeniden gündeme getirdi. KCK iddianamesinde Başbakan'ın dikkat çektiği konuların örgüt tarafından nasıl gerçekleştirildiği bir bir anlatılıyor.
İddianame 76 parça, 7 bin 587 sayfa ve 366 ek klasörden oluşuyor. KCK kararıyla Batman Belediye Başkanı Hüseyin Yılmaz'ın görevden alındığı ve daha sonra yargılandığı, Batman Belediyesi'nde habersiz işe alınan cezaevi çıkışlı 3 şahsın görevden alındığı ifade ediliyor. İddianamede belediyelerde çalışan şahıslardan örgüt adına para toplanabileceği ve düzenlenen eylemlere katılmaları gerektiği belirtiliyor. Belediyelerde çalışan işçilerin maaşlarından da aidat kesiliyor.

BAYDEMİR: BENİ CAMİDEN ÇIKARIP HAREKETE KATAN TARTIŞMA KÜLTÜRÜDÜR
İddianamede Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in 13 Ağustos 2008'de Ümit Aydın ve Seda Akbaş Can tarafından sorgulandığı yer alıyor. Baydemir'in ise savunmasında "Beni camiden çıkarıp bu harekete katan en büyük ... hareketteki tartışma kültürüdür." dediği aktarılıyor.
Terör örgütü yandaşları tarafından başlatılan "Ben de Sayın Öcalan Diyorum" kampanyası ile ilgili yaptırılan anket çalışmasının ücretlerinin de Yenişehir Belediyesi'ne fatura edileceği belirtiliyor. Ancak bu konuların sızdırılması ihtimaline karşı mali işlerden sorumlu Hüseyin Yılmaz'ın Hakkari Belediyesi'nce taş ihalesi süsü verilerek fatura edileceği ifade ediliyor.
'Sayın Öcalan kampanyası'na katılmayan Baydemir ve milletvekilleri ile meclis üyelerinin Türkiye Yürütmesi'nce disipline verilmeleri konusunda Yerel Yönetimler Komisyonu'nun toplanarak görüşme yaptığı, Baydemir'in disipline verilmesi sebebini 'Hareket' olarak adlandırdıkları terör örgütünün verdiği talimatın yerine getirilmemesi olduğu, ayrıca Baydemir'in DTP üzerinden disipline verilmesinin yasallık bakımından iyi olacağı dile getiriliyor. Fakat yapılan işlemin yani eyleme katılmamanın örgütsel bir yaklaşım olduğu için Türkiye Yürütmesi disiplinine verilmesinin, örgütün gücünü hissettirmek adına daha uygun olacağı, kendilerinin de bu konulardaki varlıklarının örgütün hukukunu hissettirmek olduğu, bu konularda örgütün üst düzey sorumlularından alınacak talimat ve kararlar için Türkiye Yürütmesi sözcülüğünce görevlendirecekleri kuryenin gönderilmesi ve ona göre hareket edeceklerinden bahsedildiği anlatılıyor.

ÖNDERLİK ALLAH GİBİ GÖSTERİLECEK
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in disiplin cezasının belediye başkanlığının sona ermesi olarak algılaması sonucu yerel yönetim komisyonundan istifa etmek için dilekçe verdiği, ancak KCK yapılanmasındaki Türkiye sözcülerinin istifasını kabul etmedikleri belirtiliyor, İddianamede, "Partileşmede ısrarın toplumsallaşmada ısrar olduğu, Kürt insanına örgütün nasıl tanıtılacağı konusunda önderliğin verdiği mücadele ile önderliğin anlaşılması açısından yapılan açıklamalarda önderliğin Allah gibi gösterilip kendilerini peygamber gibi gösterilmesi" ifadelerine yer veriliyor.
Silahlı faaliyet yürüten örgüt mensuplarının Kuzey Irak ile Türkiye'deki alanlarına geçiş güzergahının kesilmesi ve bölgedeki hareket kabiliyeti ve barınma imkanının kısıtlanacağı gerekçesiyle örgüt üst düzey yönetiminin emri ile Ilısu Barajı'nın yapımının engellenmeye çalışıldığı vurgulanıyor. Terör örgütünün şehirlerde yapılacak eylemleri e-mail yoluyla gönderdiği ifade ediliyor.

BDP'NİN ADI SABRİ OK'TAN
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP)'nin kuruluş aşamasında, parti isminin terör örgütünün Avrupa sorumlusu Sabri Ok tarafından belirlendiği de iddianamede yer alıyor.
Şırnak'ın Cizre Belediyesi İmar ve Ruhsat Müdürü Serdar Elçi'nin KCK/TM yerel yönetimler bürosuna yaptı şikayet üzerine Cizre Belediye Meclis üyesi Nezir Acet'in, Hüseyin Yılmaz, Zöhre Bozacı, Bayram Altun'un yer aldığı KCK/TM ekoloji ve yerel yönetimler komisyonu tarafından şikayetle ilgili sorgulandığı anlatılıyor.
Hüseyin Yılmaz'ın konuşma esnasında "Biz koskoca Van gibi bir ilin belediye başkanını ihraç ettik, bak Hakkari belediye başkanı bizim kadromuzda biz gittik görevden aldık." dediği aktarılıyor.
KCK sözcülerinden Herdem Kızılkaya'nın, örgütün sözde silahlı kanadı HPG'nin belediyeler üzerinde yaptığı vergilendirmeyi eleştirerek tüm paraların mali komiteye aktarılması ve buradan alanlara dağıtılması, uygun görüldüğünde HPG'ye aktarım yapılabileceği belirtiliyor.
Mazıdağı Belediye Başkanı KCK/TM üyesi Nuran Atlı'nın 250 milyarlık parke taşı ihalesini 500 milyara verdiği, Nuran Atlı'nın 500 milyarı iller bankasından alarak doğrudan ihaleyi alan müteahidin hesabına aktarmasıyla ilgili olarak örgütsel soruşturma açıldığı, şüpheli Hüseyin Yılmaz'ın kesmiş olduğu eski faturayı iptal ederek 215 milyarlık yeni fatura keserek kalan 250 milyarı kendilerine getirmesi talimatını verdiği ifade ediliyor.

TEHDİTLE ESNAFTAN PARA TOPLANIYOR
Terör örgütünün elebaşısı Abdullah Öcalan'ın da avukatlığını yapan Avukat Siracettin Irmak'ın örgüt yandaşlarının davalarına girerek, KCK/TM'den aldığı paralarla 1 yıl içerisinde evlendiği, ev ve araba aldığına dikkat çekiliyor.
İddianamede Batman'da yapılan arazi yolsuzluğu ve seçimler için finans temini amacıyla arazi ve ihale yolsuzluğu yapılması ve iş çevrelerinden para ve eşya alımı yaptırılacağı, örgüte gelen paranın yüzde 50'sinin KCK/TM kasasına konulması talimatı verildiği belirtiliyor.
PKK terör örgütünün üst düzey yöneticilerinin talimatlarıyla, örgütsel işlerde kullanmak amacıyla 'Mali Kampanya' adıyla belediye başkanları, meclis üyeleri ve belediyede çalışanlardan aidat adıyla, esnaflar ve iş adamlarından da örgüte yardım adıyla gerektiğinde tehditle para toplandığı vurgulanıyor.
1-3 Kasım 2008 tarihleri arasında örgütten gelen çağrılar doğrultusunda, Diyarbakır'da Kürt sorununa demokratik çözüm adı altında yasadışı PKK terör örgütüne karşı güvenlik kuvvetlerince yürütülen sınır ötesi operasyonların durdurulması ve teröristbaşının sağlık koşullarının kötülüğü bahanesiyle gerçekleştirilecek oturma eylemine, DTP'li belediye başkanları ve meclis üyelerinin katılımının zorunlu olduğu, ayrıca 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliklerine ise katılmamaları yönünde Zöhre Bozacı ve diğer örgüt yöneticilerinin, belediye başkan ve yardımcılarına talimat verdiği ifade ediliyor.

TAŞ ATAN ÇOCUKLARIN ADI 'KÜÇÜK GENERALLER'
Terör örgütü yandaşları şehir eylemlerinde ön saflarda hep çocukları kullanıyor. Bu durum KCK iddianamesine de yansımış. İddianamede güvenlik güçlerine taş atmaları için yönlendirilen çocuklar hakkında görüşmelerde 'Küçük Generaller' tabirinin kullanıldığı belirtiliyor.
Sarmaşık Derneği'ni kalkındırmak amaçlı belediyelerde çalışanlardan imza karşılığında her ay mükerrer olarak küçük oranlarda paraların kesildiği, dernek tarafından yardım yapılan vatandaşların siyasal olarak istismar edilmesinin amaçlandığı, derneğin yardımlarını DTP'ye oy kazandırmak için kullandıkları, yardım alan ailelere "Belediye bizden giderse, yeni belediye bize para vermez. Biz de bu kadar yardım yapamayız." diyerek DTP'ye oy kazanmaya çalıştıkları anlatılıyor.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.