Terör örgütünün saldırıları onları da bezdirdi: Kuleden terör protestosu

Hakkari'de teröristlerin hedefi haline gelen yolcu uçakları ve hava trafik kontrolörleri, kendilerine yönelik saldırıyı telsiz anonsları ile protesto etti.

17 Ekim 2015 Cumartesi 22:58
Terör örgütünün saldırıları onları da bezdirdi: Kuleden terör protestosu






Terör örgütünün saldırıları onları da bezdirdi: Kuleden terör protestosu

Hakkari'de teröristlerin hedefi haline gelen yolcu uçakları ve hava trafik kontrolörleri, kendilerine yönelik saldırıyı telsiz anonsları ile protesto etti. Teröristlerin sık sık saldırısına uğraması nedeniyle bir süredir uçuşların yapılamadığı Hakkari Selahaddin Eyyubi Havalimanı'nda bir memurun yaralanmasının ardından zor koşullarda görev yaptığını belirten kontrolörler saldırıların bir an önce durdurulmasını istiyor. 

PİLOTLARLA İLETİŞİM KURDULAR VE...

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde terör örgütü PKK mensupları, güvenlik gerekçesiyle bir süredir uçak seferlerinin yapılamadığı Selahaddin Eyyubi Havalimanı’na uzun namlulu silahlarla saldırı yapmıştı. Uçakları yönlendiren hava trafik kontrolörleri de, Türkiye çapında pilotlarla iletişim sağladıkları frekanstan Hakkari Selahaddin Eyyubi Havalimanı’na yapılan saldırıyı İngilizce ve Türkçe anonslarla protesto etti.


Türkiye Hava Trafik Kontrolörleri Derneği (TATCA) de yapılan saldırıyı kınadı. Dernek yönetimi yaptığı açıklamada, “Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki Selahaddin Eyyubi Havalimanı Meydan Kontrol Kulesi’ne teröristler tarafından hain bir saldırı düzenlenmiştir. Havalimanında görev yapan tüm çalışanlara ve meslektaşlarımıza Türkiye Hava Trafik Kontrolörleri Derneği olarak geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, yapılan hain saldırıyı esefle kınıyoruz. Terör tehlikesiyle karşı karşıya olan meydanlarımızda zor şartlar altında görev yapan çalışanlarımızın can güvenlikleri için önlemlerin arttırılması gerektiği ortadadır. Türkiye’nin bölünmez bütünlüğüne yönelik yapılan tüm saldırıların bir an önce sona ermesini temenni ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

TÜRKÇE VE İNGİLİZCE ANONSLARLA PROTESTO

Yapılan saldırıyı hava trafik kontrolörleri pilotlarla iletişim kurdukları frekansta da yaptıkları İngilizce ve Türkçe anonsla protesto etti. Türkiye çapında yapılan anonsta, "Tüm trafiklerin dikkatine. Son zamanlarda ülkemizde artan terör olaylarına bir yenisi daha eklenmiş, Hakkari Meydan Kontrol Kulesi’ne teröristler tarafından hain bir saldırı düzenlenmiştir. Havalimanında görev yapan tüm çalışanlara ve meslektaşlarımıza Türkiye Hava Trafik Kontrolörleri Derneği olarak geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, yapılan tüm saldırıları esefle kınıyoruz. Terör tehlikesiyle karşı karşıya olan meydanlarımızda zor şartlar altında görev yapan çalışanların can güvenlikleri için önlemlerin arttırılması gerektiği ortadadır. Türkiye’nin bölünmez bütünlüğüne yönelik yapılan saldırıların ivedilikle sona ermesini temenni ediyoruz" denildi.İHA

Son Güncelleme: 17.10.2015 23:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.