Tersine bakışla soyut kavramları somutlaştırdı

18 Ekim 2012 Perşembe 20:31
Tersine bakışla soyut kavramları somutlaştırdı






ADANA (CİHAN)- Ressam öğretmen Önder Sayar, sanata ters bir bakış açısıyla soyut kavramları somutlaştırdı. Adana doğumlu Sayar'ın 'Konusal Kurguculuk' adını verdiği eserlerin yer aldığı sergi Adana Büyükşehir Belediyesi 75. Yıl Sanat Galerisi'ndeki sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Yüreğir Şehit Avukat Mehmet Özel İlköğretim Okulu'nda teknoloji tasarımı öğretmenliği yapan ressam Sayar, sanatın fotoğraf makinesinin bulunması, atomun parçalanması ile yaşadığı sancının pek çok sanat akımına yansıdığını ancak sanatın sancı olmaktan çıkması gerektiğini söyledi.

Sanatın gerçekçi resimde olduğu gibi net olması gerektiğinin altını çizen Sayar, Tabi günümüzde bu netlik soyutun somut olarak insanların önüne sunulması ile mümkün. Ben bu somutlaştırma çabasına 'Konusal Kurguculuk' adını verdim. Bu yolda ilerledim. İnancım ve isteğimse bu yolda başka ilerleyenlerin de olması ve daha fazla insanın buna inanması. dedi.

Sergilediği eserlerde soyut kavramları soyutlaştırmaya çalıştığını vurgulayan Sayar, Sergide, akıl sancısı, akıl kölesi, rızık, ters perspektif, şeffaflık, hiçlik gibi soyut kavramları resimsel, görsel açıdan çalışarak somutlaştırdım. Normalde sanatçılar somut olanları soyutlaştırır, burada ise tersi var. Onun için serginin adını da konusal kurguculuk adını verdim. ifadelerini kullandı.

Bu arada 23 Ekim tarihine kadar açık kalacak sergide yer alan 80 resim, 50-900 TL arasında satışa sunuldu.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.