TFF: Hiç bir kulübe yanlış işlem yapılmadı

30 Kasım 2011 Çarşamba 21:14
TFF: Hiç bir kulübe yanlış işlem yapılmadı






Türkiye Futbol Federasyonu, kamuoyundaki günlük gelişmeleri değerlendirmek üzere bir basın toplantısı düzenledi.
TFF'nin İstinye'deki merkezinde yapılan basın toplantısına TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.
Genel Sekreter Yardımcısı Orhan Ertanhan'ın okuduğu federasyon açıklamasında, Fenerbahçe Kulübü adına Asbaşkan Ali Koç'un açıklamalarının kamuoyunu yanlış yönlendirmeye yönelik olduğu ifade edilirken, sarı - lacivertli kulüpten özür beklediklerini dile getirdi.
Orhan Ertanhan'dan sonra söz alan TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, çok önemli bir süreçten geçtiklerini belirterek, herkesi sağduyulu olmaya davet etti.
Mehmet Ali Aydınlar, "İyi niyetle bu süreci yönetmeye çalışıyoruz. Herkes sağduyulu olsun. Birbirimizi karalayarak, hedef göstererek bir yere varamayız. Emek ve zamanı veriyoruz. Sağduyulu ve anlayışlı olmalıyız. Varsa problem oturalım, konuşalım. Birbirimizi suçlamayalım." diye konuştu.
Federasyon olarak gizlilik nedeniyle ve kimsenin ifadesini alamadıkları için karar alamadıklarını kaydeden Başkan Aydınlar, "Benim olduğum yerde hiçbir kulübe yanlış yapılmaz. 15 Ağustos toplantısında Fenerbahçe ile ilgili bir değerlendirme okumadım.Etik Kurulu raporu ile ilgili medyada yazılanların hepsi yalan. Raporu okumuş biri olarak o açıdan çok rahatım. Demek ki, Etik Kurulu raporu kimseye sızmadı.Belli kariyerler yapmış kişiler olarak gizlilik kararının ne anlama geldiğini bilecek konumdayız. Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nden men edilme kararı, Türk futbolunun menfaatleri doğrultusunda TFF Yönetim Kurulu'nca oy birliği ile verilmiştir." şeklinde konuştu.
Bu konu ile ilgili diyaloga her zaman açık olan bir yönetim olarak Fenerbahçe'nin ve Sayın Ali Koç'un basın toplantısından önce kendileri ile temas etmelerinin daha doğru olacağını da ifade eden Aydınlar, bugünkü basın toplantısının ana temasının, Pierre Cornu'nun CAS'a verdiği rapor ve rapordaki ifadeler olduğunu söyledi.
Cornu'nun beyanlarından duyulan rahatsızlığı UEFA'ya yazılı bildirdiklerini aktaran Aydınlar, Pierre Cornu'nun raporundaki bilgilerin TFF'ye 18 Kasım'da ulaştığı ve Futbol Federasyonu'nun bunu takip eden ilk iş günü olan 21 Kasım'da resmi itiraz yazısı gönderdiklerini dile getirdi.

"KARŞILIKLI MUTABAKAT YOK"
Aydınlar, Ali Koç'un iddia ettiği gibi Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nden men edilmesiyle ilgili UEFA ve TFF arasında karşılıklı mutabakat sağlanarak bir karar alınmadığını söyledi.
Cornu'nun ifadesinin kendilerine ulaşmasından bugüne 10 gün geçtiğini hatırlatan Başkan Aydınlar, halen bu mektubu reddeden herhangi bir yazının UEFA tarafından kendilerine ulaşmadığını dile getirdi. Aydınlar: "Ali Koç basın toplantısında, UEFA ile TFF arasında karşılıklı mutabakat olduğunu söyledi. Bu durum gerçeği yansıtmamakta. TFF ve hiçbir yetkilisi hiçbir zaman böyle bir olayın içinde olmadı. Biz CAS'a yaptığımız savunmada tapelerden ve tutuklu kişilerden bahsetmedik." şeklinde konuştu.
Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Aydınlar, "Pierre Cornu'nun attığı bir taş var ve herkes bunu değiştirmek istiyor. Bu adam bunu neden yazdı?" şeklindeki bir soruya, ""Etik kurulundan alınan ve gazetelerde yazılan tüm haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Etik kurulunun raporunda şike yapan üç kulübün küme düşürülmesi gerektiği yazdı. Bu doğru değil kesinlikle." cevabını verdi.
Geçen sezon şike yapılıp yapılmadığına yönelik bir soruya ise Aydınlar, "22 Temmuz'dan sonra bize hiçbir belge gelmemiş. Emniyet soruşturma başlatmış. Etik kurulunun verdiği rapor eğer 'şike yapılmış' derse bende bunu kabul edeceğim. Etik kurulu eğer 'şike yapılmadı' derse ben de yapılmadığını kabul edeceğim." ifadelerini kullandı.
Aydınlar, son olarak bu süreçte Kulüpler Birliği'nin tavrıyla ilgili olarak da "Önümüzdeki günlerde onlarla da biraraya geleceğiz. O zaman bununla ilgili bir açıklama da yaparız." demekle yetindi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.