Tosyalı ihracatta 500 milyon Dolar hedefliyor

24 Ağustos 2011 Çarşamba 10:49
Tosyalı ihracatta 500 milyon Dolar hedefliyor






Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı ihracatta bu sene 500 milyon Doları hedeflediklerini söyledi.
Tosyalı, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Yönetim Kurulu üyelerini ziyaret etti.
Organize Sanayi Bölgesindeki (OSB) Yassı Çelik İmalatı Tesislerinin Türkiye'deki demir çeliğin fotoğrafını değiştirdiğini belirten Tosyalı, tarihte bugüne kadar AB'ye yıllık 100-150 bin tondan fazla yassı çelik ihraç edilmediğine dikkat çekti.
Fuat Tosyalı ilk altı ayda Türkiye'nin 1 milyon ton imalat yapıldığını ve bunda firmalarının önemli bir pay sahibi olduğunu kaydetti.
Tosyalı, "Dünyadaki global krizin en derin dönemlerinde Osmaniye'deki tesislerimizin yatırımına başladık. Bu hem ülkemizin özel sektörünün gücü açısında da çok önemli bir mesaj oldu. İlk etapta burada bu kadar büyük bir tesis kurmayı planlamıyorduk. Ancak şehrimizin kısmeti oldu. Bu anlamda Türkiye'nin bu sektördeki en büyük yatırımını ve ilk yatırımını Osmaniye'ye kazandırmak nasip oldu. Geçtiğimiz haftalarda ülkenin ilk 500 sanayi kuruluşu açıklandığında içerisinde Osmaniye'de olsun istedik. Ama olmadı. Onun burukluğu ile hemen Osmaniye merkezde bir şirket kuralım istedik. Zaten bu bölgedeki büyük yatırımlarımızın devam edecek. İşte bu yatırımlarımızı da burada kurduğumuz şirket üzerinden yürüteceğiz. Bu şirkete Osmaniye'yi sanayi sektöründe ilk 50 içerisinde yer alacak bir yatırım planımız var. Osmaniye'ye bilindiği gibi Sosyal Bilimler Lisesini ve çok amaçlı birçok ilde bulunmayan kapsamlı bir kapalı spor salonunu kazandıracağız." dedi.

OSB LOJİSTİK ÜST OLACAK
Organize Sanayi Bölgesinin deniz yoluna açılmasını çok önemsediklerini kaydeden Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı kendilerinin de Erzin limanına yatırım planladıklarını söyledi.
Tosyalı, "OSB'nin deniz yoluna açılması Osmaniye'nin çok büyük bir lojistik üst haline getirecek. Bizim direk olarak katkımızdan ayrı en direk katkımızdır. Osmaniye'deki ticari faaliyetleri oldukça yoğunlaştıracaktır. Bu lojistik sektörü beraberinde birçok sektörü de beraberinde sürükleyecektir. Bizler bunu çok önemsiyoruz. İnşallah burada sadece tabelası olan bir şirket olmayıp yaşayan ve yaşatan bir şirket olarak Osmaniye'ye katkılarımız devam edecektir. Bunu yaparken de vergisi ve istihdamı ile bütün kayıt rakamlarıyla da Osmaniye'nin envanterinde olmakta bizim için oldukça önemlidir. Osmaniye bunu fazlasıyla hak etti." diye konuştu.

FIRSATLAR İYİ GÖZLEMLENMELİ
Yatırımcıların imkanları dahilinde değişik sektörlere de girmesinin öneminden bahseden Fuat Tosyalı, "Farklı sektörlere de açılım yapabilmek önemlidir. Zira bir sektörde yaşanabilecek bir dalgalanmalarda diğer sektör onu besleyebilsin ve zor zamanlarda ayakta durmayı başarabilsin. Bu tür işlere istihdam ve sosyal dokularıyla bakmak gerekmektedir. Sadece bir sektöre dayalı bölgeler belli bir zaman sonra bazı sıkıntılar yaşayabiliyor. Bize şu anda Adana'dan tutun Gaziantep'e kadar belli bir hinterlantta hizmet veren yüzlerce KOBİ bulunmaktadır. Adana OSB'de sadece bize hizmet veren yüzden fazla firma var. Osmaniye'deki müteşebbislerimizin de bu fırsatları iyi gözlemesi gerekir." ifadesini kullandı.
Ziyarette konuşan OTSO Başkanı Arif Taşkaya ise Fuat Tosyalı'nın Osmaniye'deki yatırımlarını burada kurduğu bir şirket üzerinden yürütecek olmasının kendilerini fazlasıyla memnun ettiğini söyledi.
Burada kurulan şirketin şehrin ekonomisine katkısı noktasında örnek bir adım olduğunu belirten Arif Taşkaya Tosyalı'ya teşekkür etti. Ziyaret sonunda OTSO Başkanı Arif Taşkaya, Fuat Tosyalı'ya ham maddesi çelik olan bıçak takımı ve Karatepe kilimi hediye etti.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.