• BIST 100

    9667,34%2,95
  • DOLAR

    38,76% 0,01
  • EURO

    43,03% -1,39
  • GRAM ALTIN

    4006,37% -3,30
  • Ç. ALTIN

    6499,10% -3,27

Trabzon'da hastane magandası ikinci kez gözaltına alındı

Trabzon'da Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi koronavirüs servisine zorla giren ve sağlık çalışanlarına oksijin tüpü ile saldıran İhsan Aydın adlı maganda ikinci kez yakalandı.

Gündem 27.04.2020 21:55:37
Trabzon'da hastane magandası ikinci kez gözaltına alındı

Trabzon'da hastane magandası ikinci kez gözaltına alındı



Koronavirüsle savaşta en ön safta yer alan sağlık çalışanları, hayatını ortaya koyarken, magandaların hastanelerde saldırılarının önüne geçilemiyor. Trabzon'da Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde eline geçirdiği oksijen tüpüyle yoğun bakım servisi çalışanlarına saldıran, ölümle tehdit eden İhsan Aydın adlı maganda ile yanındaki arkadaşının ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldığı ortaya çıktı.

Akıllara durgunluk veren serbest bırakılma olayının sosyal medyada tepkiye neden oldu. Çığ gibi yükselen tepkilerin ardından hakkında yeniden yakalama kararı çıkarılan İhsan Aydın adlı saldırgan yeniden gözaltına alınırken, saldırıya katılan diğer aile üyeleri hakkında henüz bir açıklama yapılmadı. 


Bu arada saldırı mağdurlarının adı, soyadı ve çalıştığı iş yerleri açık açık yayınlanırken, magandaların isimlerinin rumuzlanarak duyurulması da tepkilere neden oluyor. Yargıtay'ın 'İnfiale neden olan olaylara adı karışan isim ve markaların komuoyuna ifşa edilmesinde sakınca yoktur' kararına rağmen emniyet ve savcılıktan yapılan açıklamalarda saldırganların isimlerinin gizlenmesi dikkat çekiyor.


Trabzon'da Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde dün doktor Esra Ersöz Genç’e saldırıda bulunan hasta yakını 2 kişi hakkında Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'nın gözaltı kararı almasının ardından söz konusu şahıslar yakalanarak gözaltına alındı.

Trabzon’un Ortahisar ilçesin Kalkınma Mahallesi'nde bulunan KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde akciğer kanseri nedeniyle tedavi gören ve solunum güçlüğü çeken 65 yaşındaki T.D.’nin hayatını kaybetmesinin ardından ölüm haberini alan yakınları acil servise gelerek görevlilerle tartışmış, servisteki camları kırıp hastanede görevli Doktor Esra Ersöz Genç’i oksijen tüpüyle kovalamışlardı.

Doktor Genç’in saldırganlardan şikayetçi olmasının ardından polis ekipleri İhsan Aydın polis merkezine götürmüş, şahıs buradaki ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı. Şahsın serbest bırakılmasının ardından sosyal medya hesabından tepkisini dile getiren doktor Esra Ersöz Genç, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya seslenerek, “Sağlıkta Şiddet Yasası çıktı diyorlar, ben kendimi güvende hissetmiyorum. Bir dahaki nöbette ne olacak? Evime, aileme sağlam dönebilecek miyim bilmiyorum. Korkuyorum duyuyor musunuz beni?” ifadelerini kullanmıştı.

Kamuoyunda büyük tepki alan olayla ilgili Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nin kamera kayıtlarını incelemeye alan polis ekipleri, saldırıya karışanların iki kişi olduğunu ve birinin İhsan Aydın olduğunu tespit etti. Olaya karışan İhsan Aydın ve beraberindeki kişi kısa sürede gözaltına alındı. Şahısların sorguları sürüyor.

CEZALAR İKİ KATINA ÇIKARILMIŞTI


TBMM'de 16 Nisan'da kabul edilen yasa teklifi ile hastanelerde ve sağlık kurumlarında sağlık çalışanlarına yönelik saldırı düzenleyenlere verilen ceza iki katına çıkarılmıştı. 
Kabul edilen düzenlemeye göre, kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapan personele karşı görevleri nedeniyle işlenen kasten yaralama, tehdit, hakaret ve görevi yaptırmama suçlarında verilecek cezalar yarı oranında artırıldı. Ayrıca bu suçların işleyenler hakkında hapis cezasının ertelenmesi söz konusu olamayacağı gibi 'hükmün açıklanmasının geriye bırakılması' hükmü de uygulanmayacak.

Teklif, mağdur sağlık çalışanının, saldırı faili ya da yakınına hizmet vermeyebileceğini de hükme bağlıyor. Buna göre şiddet mağduru sağlık çalışanı, başka bir sağlık personeli var ise fail ve yakınına sağlık hizmeti sunmayacak.
 

Her 5 çocuktan biri büyüme sorunu yaşıyor

Ümit Gürelman’a Vefa Konseri

Beylikdüzü'nde metrobüsler çarpıştı, ölü ve yaralılar var

Seyyar baz istasyonu kurarak dolandırmışlar

İstanbul depremi için harita yayınlayarak bilgilendirdi

Selçuk Bayraktar'dan sonra Güler Sabancı'yı kopyaladılar

Çağlayan Topaloğlu'ndan ortalık karıştıran iddialar

Mardin Ovası için korkutan uyarı bilim insanlarından geldi

Sigorta sektörü 2025 zirvesinde buluşacak

Sofradaki Sessiz Kahraman | Gerçek Gıdanın Psikolojiye Etkisi

Gözaltına alınanların isimleri belli oldu

İBB'ye İSKİ operasyonu Sazlıdere intikamı mı?

İstanbul'da deprem | Naci Görür önemli soruya cevap verdi

İstanbul'da deprem | 6,2 için uzmanlar ne diyor?

23 Nisan kutlu olsun | Milli Karargah 105 yaşında

İstanbul Boğazı Yunus Gözlem etkinlikleri başlıyor

Tıklamadan önce düşünün

AcerPro'nun 20.Yılı Dijital Dönüşümün Mimarı

Menenjit saatler içinde ölüme neden olabiliyor!

Gençler ‘dalgalı’; kıdemli çalışanlar ‘ikinci’ ve ‘portföy’ kariyer peşinde

Bodrum Rallisi'nde heyecan dorukta

Gürültü hassasiyeti sağlığı tehdit ediyor!

Rüzgar endüstrisi 2.2 milyar dolara ulaştı

Türk doktorlardan tıp tarihinde dünyada bir ilk

Anksiyete kişinin işlevselliğini bozuyorsa önlem alınmalı!

Orzaks, Bilimin Işığında Geleceğe Yatırım Yapıyor

Sigorta Sektörünün Dijital Dönüşümünde 20 Yıllık Yolculuk Acerpro

İstanbullular Millet İftarında buluştu

Bursa'da otelde yangın faciası 2 kişi can verdi

Boykot listesi güncellendi, dev meydan mitingleri geliyor

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 27 1 5 53 86
2.Fenerbahçe 33 24 3 6 51 78
3.Beşiktaş 33 16 7 10 20 58
4.Samsunspor 33 17 10 6 12 57
5.İstanbul Başakşehir 33 15 12 6 6 51
6.Eyüpspor 34 14 12 8 5 50
7.Göztepe 33 12 10 11 13 47
8.Trabzonspor 33 12 11 10 11 46
9.Kasımpaşa 33 11 9 13 1 46
10.Konyaspor 34 13 14 7 -3 46
11.Antalyaspor 32 12 13 7 -20 43
12.Gazişehir Gaziantep 33 12 15 6 -5 42
13.Kayserispor 32 10 11 11 -10 41
14.Rizespor 33 12 17 4 -13 40
15.Alanyaspor 33 10 15 8 -10 38
16.Sivasspor 34 9 17 8 -13 35
17.Bodrum FK 33 9 16 8 -13 35
18.Hatayspor 33 4 21 8 -31 20
19.Adana Demirspor 33 2 27 4 -54

YAZARLAR