Trabzonspor'dan HES bilgilendirmesi

17 Ekim 2012 Çarşamba 16:39
Trabzonspor'dan HES bilgilendirmesi






TRABZON (CİHAN)- Trabzonspor kulübüne ait Bordo Mavi Enerji Şirketi tarafından yaptırılacak olan Uzungöl 1 Regülatörü ve HES Projesi'yle ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Projeyle ilgili eleştirilere cevap veren projenin genel koordinatörü Tufan Aydoğan, Eğer Trabzon halkı 'herkes yapacak, sadece Trabzonspor yapmasın, biz bunu böyle istiyoruz' diyorsa yönetim burada, taktir onların, vazgeçeriz. Şimdiye kadar 2 trilyon civarında bir para harcandı. Deriz ki, bir yanlış transfer daha yaptık. ifadelerini kullandı.

Siyasi parti temsilcileri ve basın mensuplarına yönelik bir otelde yapılan bilgilendirme toplantısına Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Nevzat Şakar, Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Ali Özbak ve HES projesinin genel koordinatörü Tufan Aydoğan ile kulüp yönetim kurulu üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

Genel Koordinatör Aydoğan, bazı çevre örgütleri tarafından iddia edildiği gibi projenin Uzungöl'ün turizm alanıyla direkt bir ilgisinin olmadığını savundu. Proje kapsamında yapılacak regülatörün Uzungöl Belediye merkezine 4 kilometre aşağıda olduğuna dikkat çeken Aydoğan, şunları söyledi:

Bilindiği gibi Uzungöl ve çevresi mutlak koruma alanındadır. Bu alan çevresinde birinci derece, ondan sonra ikinci derece ve en son da üçüncü derece doğal sit alanı vardır. Bizim regülatörümüz üçüncü derece sit alanı içerisinde olduğu için Uzungöl turizm alanı ile uzaktan yakından alakası yoktur.

Projenin çevreye minimum zararla ve bölgedeki peyzaj düzenlemesiyle de doğaya uyumla olacağını ifade eden Aydoğan, yapılan eleştirilere şöyle sevap verdi:

Bölgemizde özel sektör tarafından irili ufaklı 150 civarında proje geliştirildi. Biz de oluşturulan serbest piyasa şartları içerisinde kulübe katkı sağlamak için böyle bir planlama yaptık. Sadece bizim proje yapacağımız Solaklı Vadisi'nde yan kollarıyla 10-15 tane proje planlanıyor. Solaklı Vadisi'nin ana ekseninde 6 tane HES projesi var. Bazıları bitti çalışmaya başladı, bazıları bitmek üzere, bazıları da bir sene sonra bitecek. Bizden 4-5 kilometre aşağıda bitmek üzere.

Yani bu derede herkes yaptı. Kaldı tek Trabzonspor. Ekonomisini gördünüz, yapacak şeklimizi gördünüz, elinizi vicdanınıza koyun. Eğer Trabzon halkı 'herkes yapacak (bizimkisi 4 kilometreye sığıyor) sadece Trabzonspor yapmasın, biz bunu böyle istiyoruz, Trabzon halkı olarak da 10 milyon doları cebimizden vereceğiz' diyorsa yönetim burada, taktir onların, vazgeçeriz. Şimdiye kadar 2 trilyon civarında bir para harcandı. Deriz ki, ir yanlış transfer daha yaptık.

Aydoğan, bir katılımcının sadece Trabzonspor'un projesine değil, tüm HES'lere karşı olduklarını ifade etmesi üzerine de, Buna kanun çıktığında 10 yıl önce karşı çıkacaktınız. Şimdi bunlar hayat bulmuş eserler. Ben sizin yerinizde olsam, hiç olmazsa bundan sonra HES projelerini disipline, rehabilite ve çevre adına disipline etme adına mücadele ederim. Çünkü yaptırmama süreciniz geçti. 2 binin üzerinde proje var, bugün neredeyse bin 500'ü hayatta. Bize gelin 'şunun şurasını böyle, burasını şöyle yapın' diye öneri getirin, biz de ona bakalım. ifadelerini kullandı.

Projenin inşaata başlama aşamasına geldiğini de kaydeden Aydoğan, başka bir engel çıkmadığı taktirde 2015 yılı başlarında üretime başlamayı planladıklarını sözlerine ekledi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.