Trakya'yı sel vurdu

Kırklareli, Tekirdağ ve ilçelerinde etkili olan sağanak yağmur yolları sular altında bıraktı. Yağmur ekili alanlarda hasara neden oldu

02 Ağustos 2014 Cumartesi 15:10
Trakya'yı sel vurdu






Trakya'yı sel vurdu

Edirne yağmur'dan nasibini aldı, Keşan ve Tekirdağ'da yağmur suları yolları vurdu

Yağmurlu hava Marmara ve Trakya bölgesinde etkili oldu. Bugün öğle saatlerinde İstanbul'u etkisi altına alan yağmur, saat 16.00'dan sonra Trakya bölgesine ulaştı. Kırklareli, Tekirdağ ve ilçelerinde etkili olan sağanak yağmur yolları sular altında bıraktı. Ekili alanların hasar gördüğü yoğun yağmur Keşan'da kendini daha da sert hissettirdi..

İSTANBUL'DA YOLLAR SULAR ALTINDA

Kentte öğle saatlerinde başlayan sağanak ve şiddetli rüzgar sonucu Kasımpaşa'da oluşan hortum, Şehir Hatları Tersanesi'nde hasara yol açtı, sahil kesimindeki çay bahçeleri zarar gördü, ağaçlar yerinden söküldü.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, 11.00 sıralarında Büyükçekmece, Avcılar, Küçükçekmece bölgelerinde yerel olarak gelişen şiddetli yağış, Başakşehir, Bağcılar, Bayrampaşa istikametinde ilerleyerek, kentin genelinde etkili oldu.

Yağış, bazı yollarda su taşkınlıklarına neden olurken, alt geçitlerde su birikintileri oluştu. Seyir halindeki sürücüler zor anlar yaşarken, bazı arabalar da sele dönüşen yollarda mahsur kaldı. Trafikte aksamalar meydana geldi.

Yağmura aniden yakalanan vatandaşlar, otobüs duraklarına ve kapalı alanlara sığındı.

Şiddetli yağış nedeniyle İstiklal Caddesi su kapladı. Bazı araçlar alt geçitte mahsur kaldı.

HORTUMUN VERDİĞİ HASAR

Kasımpaşa ile Marmara Denizi'nin Erdek açıklarında hortum oluştu.

Kasımpaşa'daki hortum nedeniyle Şehir Hatları Tersanesi'nde hasar meydana geldi. Tersanenin çatıları uçtu, Genel Müdürlük Binası'nın camları kırıldı, güvenlik kulübeleri devrildi.

Bölgedeki çok sayıda araca hasar veren hortum, sahil kesimindeki çay bahçelerine de zarar verdi. Çay bahçelerindeki masa ve sandalyeler devrildi. Haliç sahil kesimindeki ağaçlar yerinden söküldü. Belediye ekipleri, dalları kırılan ve sökülen ağaçları topladı.

EVDE MAHSUR KALAN VATANDAŞI KOMŞULARI KURTARDI

Anadolu Yakası'nda da etkili olan yağış, Üsküdar'da vatandaşlara zor anlar yaşattı. Bazı bölgelerde rögarların tıkanması sonucu, yollar sular altında kaldı, araçlar hareket edemedi.

Ümraniye İstiklal Mahallesi Kılıç Sokak'ta rögarların tıkanması sonucu, bazı evlerin bodrum katlarını su bastı. Sokak üzerindeki bir binanın bodrum katını su basınca evde bir kişi mahsur kaldı. Vatandaş, komşuları tarafından pencerenin demir korkulukları sökülerek dışarı çıkarıldı.

Bazı vatandaşlar da rögarları açmak için çaba sarfederken, olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin çalışması sonucu su tahliyesi yapıldı.  

YAĞIŞ ARALIKLARLA DEVAM EDECEK

Yağış öncesi alarma geçen Büyükşehir Belediyesi birimleri, ihbarlar doğrultusunda olaylara müdahale etti. AKOM, itfaiye, yol bakım ve İSKİ komutalarına 2 saat içerisinde 244 su tahliyesi müracaatı oldu. Bölgesel olarak başlayan sağanak, 15 dakikada metrekareye 10-25 kilogram yağış bıraktı.

Meteorolojiden alınan bilgiler doğrultusunda yağışın aralıklarla pazar günü akşam saatlerine kadar devam etmesi, özellikle saat 22.00 ile yarın 10.00 saatleri arasında şiddetli olması bekleniyor. HABER VE FOTOĞRAFLAR YAŞAR KAÇMAZ



Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.