TSK, Irak'taki o bölgelere karakol kurdu

Türkiye Irak sınır bölgesinde, Irak toprakları içerisinde 25 KM derinliğine kadar giren TSK, terörden arındırılmış bölge oluşturdu.

24 Mayıs 2018 Perşembe 06:56
TSK, Irak'taki o bölgelere karakol kurdu






TSK, Irak'taki o bölgelere karakol kurdu

Terör örgütü PKK'nın yaz aylarında Türkiye'ye sızarak kanlı eylemler gerçekleştirdiği güzergah büyük ölçüde kontrol altına alındı. TSK Irak toprakları içinde 25 KM derinliğe girerek karakollar kurdu.

 Türkiye sınırından Irak’ın kuzey topraklarına doğru 23 kilometrelik alanı teröristlerden temizleyen TSK, teröristlerden temizlenen sınırdan, 25 kilometre derinliğe kadar üsler oluşturuluyor...

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, sınırın Irak tarafındaki PKK’lı teröristlerin kamplarına yönelik 11 Mart’ta başlattığı hava destekli operasyonları sürüyor. Teröristlerden temizlenen sınırdan, 25 kilometre derinliğe kadar üsler oluşturuluyor. AA’nın haberine göre PKK’lı teröristlerden temizlenen Armuş, Avaşin, Basyan ve Kani Rash’ta TSK üs bölgeleri kuruldu.

Türkiye sınırından Irak’ın kuzey topraklarına doğru 23 kilometrelik alanı teröristlerden temizleyen TSK, açtığı ve halen yapımı devam eden yeni yollarla da bu üsleri hem birbirine hem de Türkiye’ye bağladı. Operasyonda şu ana kadar 131 terörist etkisiz hale getirildi, çok sayıda patlayıcı, mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildi. Arazi ve hava koşullarının da bir o kadar çetin olduğu bölgede TSK, üslere yiyecek ve mühimmat sevkıyatını güvenlik tedbirleri çerçevesinde bazen araç, bazen helikopter, bazen de yük hayvanlarıyla gerçekleştiriyor.

Gazete Habertürk'ün haberine göre teröristlerden temizlenen alanda tarım ve hayvancılık da yapılmaya başlandı. Bölgenin güvenliğinde yerli İHA “Serçe 3”, Milli Piyade Tüfeği “MPT-76”, “Zırhlı Muharebe Aracı (ZMA)”, 7/24 gözetleme yapan “ASIR”, lazer hedef işaretleme cihazı “Engerek” dahil savunma silahları da kullanılıyor.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.